Otvorena konferencija ‘Sfera 2022’ iz oblasti građevinarstva

0
247
Ministar Delić otvorio konferenciju Sfera: Moramo se okretati inovativnim rješenjima u svim industrijama

Dvodnevna naučno-stručna konferencija ‘Sfera 2022’ iz oblasti građevinarstva otvorena je danas u Sarajevu. Konferencija je međunarodnog karaktera, a u okviru nje se predstavljaju i uzimaju učešće naučnici i stručnjaci iz oblasti arhitekture i građevinarstva. Osim naučno-stručnog, konferencija se sastoji i od izložbenog, sajamskog dijela na kojima se predstavljaju kompanije.
Na poziv organizatora, ovogodišnju konferenciju otvorio je ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić, koji je u obraćanju učesnicima istakao da se za brzi rast ekonomije, prevashodno, moramo snažnije okretati inovacijama u svim segmentima proizvodnje.
“Drago mi je da u programu konferencije vidim sinergiju naučne i stručne zajednice. To je jedini način da radimo kvalitetne i dugoročne proizvode koji će svojom inovativnošću i kvalitetom učiniti našu proizvodnju konkurentnijom i na domaćem i na međunarodnom tržištu”, poručio je ministar Delić.
Međunarodna naučno-stručna konferencija organizuje se po 12. put, a ove godine suorganizatori su Mašinski fakultet Zenica, Građevinski fakultet Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ Mostar, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu, TÜV Nord Adriatic, ift Hrvatska d.o.o. Zagreb, dok je partner konferencije Institut za standardizaciju BiH.