Otvorene prijave za Schneider Electric Sustainability Impact Awards

Nagrada se dodjeljuje drugu godinu zaredom, a ove godine, pored partnera, prijaviti se mogu klijenti i dobavljači. Prijave su otvorene i traju do 17.11.2023. godine

0
200
Program nagrađivanja ove godine uključuje klijente i dobavljače

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, otvorio je prijave za drugo izdanje globalnog programa nagrađivanja, Schneider Electric Sustainability Impact Awards.
Inicijativa je pokrenuta 2022. godine kako bi se odalo priznanje širokom ekosistemu Schneiderovih partnera za doprinos u stvaranju otpornijeg i održivijeg električnog svijeta. Ove godine, Schneider uz partnerske firme proširuje mogućnost prijave i na klijente te dobavljače. Kriteriji za odabir također su nadopunjeni kako bi se obuhvatio širi raspon aktivnosti elektrifikacije i digitalizacije poslovanja u cilju postizanja neto ugljične neutralnosti. Prijave su otvorene do 17.11.2023., a pobjednici će biti objavljeni u aprilu 2024. godine.

Dopuna kriterija za odabir nagrada

Nagrada za utjecaj na održivost ove se godine dodjeljuje u novim kategorijama:
Utjecaj na klijente: za partnere koji demonstriraju liderstvo u održivosti pomažući svojim klijentima ostvariti ciljeve dekarbonizacije.
Utjecaj na vlastito preduzeće: za partnere koji su se pokazali liderima u održivosti i dekarbonizaciji poslovanja.
Utjecaj na vlastito preduzeće za velike ili srednje dobavljače: za dobavljače koji sudjeluju u Schneiderovom projektu Zero Carbon kojem je cilj do 2025. prepoloviti operativne emisije ugljikovog dioksida kod tisuću najvećih svjetskih dobavljača.
Također, Schneider je nadopunio kriterije za odabir nagrada s integriranim pristupom održivom poslovanju. Naglasak ostaje na postizanju dekarbonizacije elektrifikacijom, smanjenjem upotrebe energenata i korištenjem obnovljivih izvora energije.
Uz to, detaljnije se promatraju i nastojanja u stvaranju budućnosti električne energije 4.0, kao što su izrada strategije, digitalizacija i dekarbonizacija. To uključuje poboljšanje energetske učinkovitosti, implementaciju digitalnih alata i tehnologija, kao i druge primjere dobre prakse i inovacija. Osim vrijednog priznanja, dobitnicima nagrada pruža se globalna vidljivost koja potencijalno otvara vrata novim poslovnim prilikama.

Kako se prijaviti

Rok za prijavu je 17.11.2023., a prijaviti se možete ovdje. Prije dodjele globalne nagrade, održat će se regionalno finale u kojem će se između svih prijavnica odabrati uži izbor. Globalni pobjednik bit će objavljen u aprilu 2024. godine.
Sustainability Impact nagrada za 2023. godinu prikupila je ukupno 241 prijavu partnerskih firmi širom svijeta, a šest ih je odabrano za globalne pobjednike te nagrađeno za inovacije i aktivnosti u cilju dekarbonizacije.
Dodjelom nagrade za 2024. nastavlja se zamah Schneiderovog programa Partnerstvo za održivost kojemu je cilj osnaživanje ekosustava partnera Schneidera za postizanje održivije budućnosti. Najnoviji korak u tome je pokretanje Škole održivosti Schneider Electrica, besplatne obrazovne platforme dostupne tvrtkama širom svijeta kako bi ubrzale svoj put dekarbonizacije.