Mastercard obnovio globalno sponzorstvo UEFA Lige šampiona

0
443
Sporazum uključuje sponzorska prava za UEFA Superkup 2021., 2022. i 2023. godine

Kompanija Mastercard danas je najavila obnavljanje partnerstva sa UEFA Ligom šampiona za period od 2021. do 2024. godine, kao nastavak dugogodišnje saradnje koja je započeta 1994. godine. Također, sporazum uključuje sponzorska prava za UEFA Superkup 2021., 2022. i 2023. godine.
“Dugotrajnost je ključna za izgradnju uspješnih partnerstava i drago nam je što ćemo nastaviti našu saradnju sa kompanijom Mastercard, posebno u ovim teškim i neizvjesnim vremenima za navijače, ali i za sam sport širom svijeta. Partnerstvo sa globalnim brendom kao što je Mastercard donosi mnoge benefite i mogućnosti za UEFA-u i uzbuđeni smo što nastavljamo odličnu saradnju u narednim godinama“, izjavio je Guy-Laurent Epstein, direktor marketinga UEFA Events SA.
Predsjednik kompanije Mastercard za Evropu, Mark Barnet izrazio je zadovoljstvo obnavljanjem dugogodišnjeg sponzorstva UEFA Lige šampiona.
“Ključni sportski događaji su odličan način da direktno povežemo navijače širom svijeta sa njihovom strašću. Dok uživamo u 27. godini našeg zvaničnog sponzorstva, uzbuđeni smo što ćemo i u narednim godinama biti svjedoci novih neprocjenjivih trenutaka UEFA Lige šampiona“, rekao je Barnet.