Park prirode Blidinje nudi svoje turističke potencijale na novoj web stranici

0
4876
Web stranica visit-blidinje.com omogućava pregled ponude cjelovitog područja Parka priroode Blidinje

Udruga ‘Visit Blidinje’ je početkom ove sedmice objavila novu internet stranicu sa turističkom ponudom Parka prirode Blidinje – visit-blidinje.com.
Izrada ove stranice je podržana u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH, kojeg implementira njemački GIZ. Ovaj program, vrijedan 13 miliona eura, ima za cilj povećanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća iz sektora sa potencijalom rasta, među kojima je i sektor turizma.
Web stranica visit-blidinje.com omogućava pregled ponude cjelovitog područja Parka priroode Blidinje kao ekoturističke destinacije sa svim informacijama potrebnim da se isplanira i organizuje boravak na ovoj destinaciji. Kako bi izravan pristup ponudi imali i zainteresovani sa drugih govornih područja, ponuđen je sadržaj i na engleskom jeziku.
“Na ovaj način, domaćoj i međunarodnoj javnosti otvaramo jedinstveno područje ovog skrivenog parka prirode, sa najvećim prirodnim jezerom u Bosni i Hercegovini koje se smjestilo na 1184 m n/v u podnožju Čvrsnice i Vran planine. Na obroncima planina, prisutna je raznolikost bilja od mediteranskih do visokoplaninskih vrsta među kojima je i veliki broj endemičnih vrsta gljiva, ljekovitog bilja do ljepotice Parka – munike, koja u Masnoj Luci i okolici ima najveći kompleks u Europi“, rekla je Marija Vukoja, predsjednica Udruge ‘Visit Blidinje’.
Pozicioniranjem Blidinja kao turističke destinacije će se upotpuni turistička ponuda Hercegovine i produži boravak turista u ovoj regiji. Nova stranica nudi i pregled događaja za cijelu narednu godinu sa različitom sadržajima za sve starosne dobi.