Perutnina Ptuj: Prve investicije biće usmjerene na ekološke projekte

0
1018
Enver Šišić, predsjednik uprave Perutnine Ptuj

Nakon ulaska ukrajinske MHP Grupe u strateško vlasništvo Perutnine Ptuj Grupe, nova uprava Perutnine Ptuj – Enver Šišić, predsjednik uprave, Jevgenij A. Dranov i David Visenjak, članovi uprave, susreli su se sa predstavnicima sindikata, rukovodstvom i upravom Ptujske zadruge.
Na sastanku su predstavljeni planovi za dalji razvoj Perutnine Ptuj, nakon što su dobili novog vlasnika. Usaglašene su garancije o jačanju postojećeg poslovnog modela pored intenzivnog investicionog ciklusa. Investicije će se prvenstveno fokusirati na unapređenje proizvodnje, proširenje uzgojnih kapaciteta u saradnji sa zadrugom, jačanje tržišne pozicije popularnih brendova Perutnine Ptuj u regionu i širenje na nova tržišta. U budućnosti će nastojati da pruže mogućnosti za nova radna mjesta, stalno poboljšanje uslova rada, razvoj i motivaciju zaposlenih, kao i uzgajivača.
Na sastanku sa Upravom, Ptujska zadruga dobila je jasne garancije da će se planirani rast proizvodnje odvijati u okviru postojećeg poslovnog modela i nastavku dobre saradnje sa uzgajivačima.
Prve investicije na nivou grupe Perutnine Ptuj biće usmjerene na ekološki odgovorne projekte i modernizaciju tehnološke opreme u proizvodnji u cilju poboljšanja ekonomske efikasnosti i uslova rada.
Karakteristična i konkurentna prednost će nastaviti da se gradi u snažnim i prepoznatljivim brendovima Perutnine Ptuj, kao i na širenju naprednog uzgoja (uzgoj na piliće), koji otvara vrata stranih trgovinskih lanaca na zahtjevna tržišta, posebno zapdnoevropska. Povjerenje potrošača će i dalje biti opravdano osiguravanjem najvišeg kvaliteta i sigurnosti u sve četiri zemlje u kojima Perutnine Ptuj ima proizvodnju: Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.