Počinje izgradnja infrastrukture u povratničkim mjestima Bijeljine i Janje

0
352
Ramić i Petrović potpisali sporazum o udruživanju sredstava za izgradnju infrastrukture u Bijeljini i Janji

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović potpisali su sporazum o udruživanju sredstava za izgradnju infrastrukture u povratničkim mjestima.
Riječ je o projektima putne i komunalne infrastrukture, te iz oblasti sporta, a čiju provedbu sufinansiraju Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Grad Bijeljina.
“Realizacijom potpisanog sporazuma rješavamo nekoliko važnih infrastrukturnih projekata u povratničkim mjestima Bijeljine i Janje. Pored asfaltiranja puteva, radimo izgradnju ulične rasvjete, stubne trafostanice u Janji, a tu je i podrška za FK ‘Podrinje’ Janja. Trajno rješavamo problem prijevoza igrača ovog kluba koji okuplja veliki broj sportista. Raduje nas opredijeljenost gradonačelnika Petrovića da zajednički pomažemo povratak i olakšavamo život povratnicima”, kazao je ministar Ramić
Gradska uprava Bijeljine za realizaciju ovog sporazuma izdvojila je više od 150.000 KM.
Gradonačelnik Bijeljine zahvalio se na dosadašnjoj podršci, te dodao da je ovo nastavak dobre saradnje s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica.
“Projekte smo prijavili na javni poziv i narednih dana kreće njihova realizacija. Time rješavamo preko 10 veoma važnih infrastrukturnih projekata. Ovakav vid saradnje doprinosi jačanju lokalnih zajednica i suživotu jer u konačnici korist imaju svi građani Bijeljine”, kazao je gradonačelnik Petrović, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.