Počinje jubilarni 15. Weekend Media Festival

0
426
Najveća regionalna konferencija ponovo pretvara Rovinj u oazu kreativnog networkinga

Pod sloganom #SAMODOĐI, započeo je Weekend.15, jedinstveni događaj godine, koji na dobro poznatim prostorima stare Tvornice duhana u Rovinju okuplja brojne strane i domaće stručnjake iz širokog spektra industrija.
Tako će do nedjelje, 25. septembra, omiljena istarska destinacija ugostiti neka od najzvučnijih imena iz svijeta medija, komunikacija, tehnologije, muzike, ekonomije i inovacija, ali i špijunaže, gastronomije i sporta. Upravo je to najveće bogatstvo cjelokupnog projekta Weekend Media Festival, koji će zasigurno i ove godine ostati zapamćen – ne samo po govornicima kao što su Yossi Melman, vrhunski poznavalacšpijunaže i međunarodne sigurnosti, Vuk Vuković, renomiranihrvatski makroekonomista, Michael Selden, direktor kompanije Finless Foods i Jelena Đoković, suosnivačica Novak Đoković Fondacije, već i po odličnom muzičkom programu kojeg večeras svečano otvaraju Darko Rundek i Jazz orkestar Hrvatske radio-televizije.
Posjetioci jubilarnog izdanja Festivala moći će da uživaju u skoro 40 panela, predavanja i diskusija, a dobroj posjećenosti će sigurno doprinijeti i sjajan zabavni program.
“Posebno smo ponosni na to što smo ove godine ugostili i prestižni Golden Drum, jedan od najznačajnijih evropskih kreativnih festivala i ujedno nagrada za najbolja kreativna ostvarenja, koji je Portorož zamijenio Rovinjom“, kaže Božo Skoko, član programskog tima iz Millenium promocije, agencije partnera Festivala.
Uzbudljiva novost je da će se u okviru Weekenda.15 održati još dva posebna događanja, a to su dodjela nagrada pobjednicima hrvatskog FoodTech startup takmičenja u organizaciji Infobipa, Maistre i Peperminta, koje je započelo na Weekend Food Festivalu, te prestižni Golden Drum festival, koji svake godine slavi najbolje ideje, najuspješnije kreativne timove i vješte pojedince koji su efikasno oživjeli inovativne strategije te tako ostavili svoj trag u kreativnoj industriji.