Podrška privrednicima u Kantonu Sarajevo: Objavljen Javni poziv za dodjelu sredstava

0
181
Jasmin Halebić, ministar finansija Kantona Sarajevo

U okviru podrške privrednicima, čije poslovanje je pogođeno pandemijom koronavirusa, Kanton Sarajevo obezbjeđuje finansijsku podršku. Riječ je o sufinansiranju dijela plate do iznosa zajamčenog iznosa u FBiH.
Javni poziv je objavljen danas na web stranici Ministarstva privrede KS. Tim povodom, ministar finansija Jasmin Halebić je izjavio da su za ovu mjeru podrške privredi u Kantonu Sarajevo obezbijeđena sredstva u Budžetu KS u iznosu od 8,6 miliona KM.
Javni poziv ostaje otvoren 15 dana a privrednim subjektima koji se prijave na javni poziv i dokažu da ispunjavaju kriterije iz ovog poziva sredstva će, prema planu, biti isplaćena u januaru 2021. godine. Ova mjera podrške se provodi u saradnji sa Privrednom komorom Kantona Sarajevo.
“Cilj mjere je olakšati privrednicima u Kantonu Sarajevo savladavanje izazova sa kojima se susreću u poslovanju a koji su nastali zbog pandemije koronavirusa. Jedan dio privrednih subjekata ostvaruje smanjene prihode i ova mjera će im, smatramo, dobro doći za prevazilaženje teškoća u poslovanju”, istakao je ministar Halebić.
Ranije je Ministarstvo privrede zajedno sa Udruženjem poslodavaca KS razmatralo stanje u privredi u KS, na temelju čega je ova mjera podrške i kreirana.
Ministar Halebić je podsjetio da je ovo mjera koja se u Kantonu Sarajevo provodi po drugi put. Prema sličnoj mjeri privrednicima u KS je do sada implementirana podrška u iznosu od oko 13 miliona KM.

Više detalja o Javnom pozivu se može naći na sljedećem linku:
http://mp.ks.gov.ba/sites/mp.ks.gov.ba/files/javni_poziv_3.pdf

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here