Poduzetnik Luka Rajić donirao 20.000 KM Centru za dijalizu u Konjicu

0
1246
Donacija je namijenjena za reparaciju aparata za dijalizu koje je upravo Rajić donirao Centru u Konjicu

Poznati poduzetnik Luka Rajić proteklog vikenda je posjetio svoj rodni grad Konjic i tom prilikom je Centru za dijalizu donirao 20.000 KM.
Tokom posjete Centru za dijalizu u Konjicu, Rajić se sastao sa direktoricom centra Suzanom Sokolović Begić. Donacija je namijenjena za reparaciju aparata za dijalizu koje je upravo Rajić donirao ovom Centru prije osam godina. Od sedam aparata koje je ovaj poduzetnik donirao, danas ih je u funkciji četiri, a ova sredstva će biti dovoljna za reparaciju i preostala tri.
“Smatram da je od izuzetne važnosti da Centar za dijalizu može ponuditi uslugu koja zadovoljava sve potrebe, budući da se upravo u ovaj centar, osim pacijenata iz Konjica i okoline, dolaze liječiti i pacijenti iz Sarajeva i Mostara. Ja ću, sigurno, i ubuduće nastaviti pomagati rad ove bolnice, jer zdravlje je ipak na prvom mjestu“, izjavio je Rajić.
Direktorica Sokolović Begić zahvalila je Rajiću za podršku koju pruža ovom centru već dugi niz godina.
Inače, Luka Rajić već zadnjih 18 godina donira značajna sredstva za razne projekte u opštini Konjic (od donacija bolnicama i vjerskim objektima, do muzičkog centra) kako bi pomogao razvoju i kreiranju što boljeg života stanovnicima ove opštine. Načelnik Opštine Konjic Emir Bubalo također je izrazio zahvalnost Rajiću, napomenuvši njegovu pomoć rodnom gradu dugi niz godina.
Osim Centra za dijalizu Rajić je posjetio i Muzičku školu ‘Rezonanca’ koja slavi petu, jubilarnu godinu postojanja, gdje je prisustvovao velikom koncertu ove škole koja se trenutno nalazi u procesu akreditacije. Upravo je Rajić, prije pet godina svojom vrijednom donacijom osigurao nabavku muzičkih instrumenata ovoj školi. Uoči koncerta predstavljen je dosadašnji rad škole, najavljeni su novi projekti, a nakon toga uslijedila je dodjela diploma svim polaznicima.
Direktorica MCR Biljana Handžo je, uz roditelje koji su prisustvovali koncertu, izrazila zahvalnost Rajiću.