Wizz Air krajem marta uvodi novu avioliniju iz Sarajeva do Londona

0
639
Wizz Air i OMV potpisali ugovor o isporuci održivog aviogoriva između 2023. i 2030. godine

Wizz Air, najbrže rastuća evropska aviokompanija, objavila je danas da uvodi novu rutu iz Sarajeva do Londona. Letovi će se odvijati dvaput sedmično, svakog utorka i subote. Prvi let sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo do Aerodroma Luton u Londonu zakazan je za 29. mart 2022. godine, a karte su već dostupne u online prodaji na wizzair.com i mobilnoj aplikaciji po cijeni od38,99 KM / 17,99 GBP*.
“Sretni smo što možemo najaviti ekspanziju naše mreže letova iz Sarajeva dodavanjem Londona kao atraktivne destinacije za turistička i poslovna putovanja”, izjavila je Paulina Gosk, voditeljica korporativnih komunikacija u Wizz Airu.
S obzirom da se restrikcije putovanja mogu promijeniti, Wizz Air savjetuje putnicima da na vrijeme provjere propise o putovanju. WIZZ Travel Planning Map pomaže putnicima da provjere trenutne uslove putovanja unutar Wizz Airove mreže.
Dodavanjem WIZZ Flex opcije svojoj rezervaciji putnici mogu biti sigurni da, ukoliko se okolnosti promijene ili jednostavno požele putovati na drugi datum ili novo odredište, mogu ponovo rezervisati kartu za bilo koji let Wizz Aira po svom izboru.
Kako bi pomogao putnicima i posadi da putuju sigurno i bezbrižno, Wizz Air je uveo dodatne higijenske mjere kako bi podržao socijalno distanciranje tokom ukrcavanja i iskrcavanja. Kako bi se smanjila nebitna interakcija na aerodromu, kupcima se savjetuje da check in i bilo kakvu kupovinu, kao što je plaćanje dodatnih torbi, izvrše putem interneta.
__________
*Cijena u jednom smjeru, uključujući administrativnu naknadu. Uključena je jedna ručna torba (maksimalne dimenzije: 40x30x20cm). Cijena se odnosi samo na rezervacije izvršene na wizzair.com i mobilnoj aplikaciji WIZZ.