Poljoprivrednici zahvalni ministru Dediću: Budžet za poljoprivredu veći 18,3 miliona KM

0
517
Udruženje poljoprivrednika FBiH uručilo zahvalnicu ministru Dediću

Udruženje poljoprivrednika FBiH uručilo je danas zahvalnicu Federalnom ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinu Dediću. Kako je istakao predsjednik Udruženja Nedžad Bićo, zahvalnica je dodijeljena za kontinuiranu podršku koju je ministar tokom svog mandata pružao poljoprivednicima.
“Posebno bih izdvojio nedavno povećanje budžeta za poljoprivredu za 18,3 miliona KM. On će naredne godine iznositi 87 miliona KM i to je rekordan rast. Mi smo tim iznosom zadovoljni i smatramo da je on dobar temelj za jačanje poljoprivrede u Federaciji BiH. Tu su i povoljne kreditne linije Razvojne banke koje će biti otvorene u narednom periodu. Mislim da možemo govoriti o velikim pomacima kad je u pitanju pristup Vlade FBiH poljoprivredi“, poručio je Bićo.
Sastanak sa predstavnicima Udruženja bio je prilika za razgovor o tome kako najbolje uložiti dodatna sredstva koje će poljopriovrednici imati na raspolaganju 2020. godine, te kojim granama poljoprivrede treba dodatna podrška. Zaključeno je da se Program poticaja za narednu godinu mora početi pripremati u što skorijem roku i da u njegovoj izradi trebaju učestvovati predstavnici poljoprivrednika.