Porsche BH Sarajevo finansijski podržao nabavku vozila za rad SUMERO centra

0
988
Direktor Porsche BH Senad Olovčić posjetio SUMERO centar

Kao društveno odgovorna kompanija, Porsche BH Sarajevo finansijski je podržao nabavku vozila za rad SUMERO centra što će umnogome olakšati budući rad na terenu u okviru razvoja servisa podrške za osobe s invaliditetom u lokalnim zajednicama širom Bosne i Hercegovine.
Direktor SUMERO centra Haris Haverić, naglasio je da ova saradnja može poslužiti kao primjer i drugim kompanijama kako se na konkretan način mogu pridružiti afirmativnim procesima za osobe s invaliditetom i kako mogu podržati organizacije civilnog društva koje su nosioci tih procesa. Haverić je tim povodom uime Saveza SUMERO uručio zahvalnicu Porsche BH na podršci.
Posjetu SUMERO centru direktor Porsche BH Senad Olovčić iskoristio je za razgovor sa članovima programa ‘Stanovanje u zajednici uz podršku’.
Porsche BH tako se pridružio mreži domaćih i međunarodnih partnera i prijatelja koji podržavaju programe koje implementira SUMERO, a koji su usmjereni na unapređenje kvalitete života osoba s invaliditetom u Bosni i Hercegovini.