Porsche predstavio svoje auto osiguranje u SAD

0
871
Svaka polisa Porsche osiguranja u SAD-u prilagođena je vlasniku automobila

Vlasnici Porsche vozila u pojedinim državama SAD-a sada mogu da kupe auto osiguranje direktno od njemačkog proizvođača.
Porsche Financial Services otkrio je prošle nedjelje da je lansirao Porsche auto osiguranje, navodeći da se njihov program osiguranja razlikuje od programa koje nude standardne osiguravajuće kuće.
Svaka polisa osiguranja u SAD prilagođena je vlasniku automobila i bazira se na tačnom broju pređenih kilometara tokom godine, kao i broju udesa i saobraćajnih kazni, saopćeno je.
Iako na primjer dva kupca mogu kupiti dva potpuno identična Porschea 911, njihove cijene osiguranja će najvjerovatnije biti različite zahvaljujući Porsche auto osiguranju. Koristeći stvarne pređene kilometre i niske osnovice, Porsche će pokušati da poremeti tradicionalnu industriju osiguranja. Porsche ne zahtijeva posebnu vrstu uređaja niti aplikaciju za pametni uređaj kako bi pratio pređene kilometre. Sve što kupac Posrche auto osiguranja treba da uradi jeste da dostavi fotografiju brojača pređenih kilometara kako bi kompanija imala uvid u stanje kilometraže.
Među drugim benefitima nalaze se pristup originalnim Porsche rezervnim dijelovima u slučaju udesa, procjenitelj štete, i ugovorena pokrivenost vrijednosti, prenosi portal Dmotion.rs.
U početku, ovaj program je dostupan samo u dvije američke savezne države – Oregon i Ilinois. Iz Porschea navode da će se program uskoro proširiti i na druge države SAD-a. Cijene Porsche osiguranja nisu navedene, ali je poručeno da je svaki vlasnik Porschea proizvedenog nakon 1981. godine kvalifikovan za Porsche auto osiguranje.