Poslodavci FBiH: Predložite najboljeg poduzetnika za priznanje ‘Emerik Blum’

0
767
Granskim kolektivnim ugovorima definirat će se iznos minimalne plate za svaku djelatnost pojedinačno

Udruženje poslodavaca Federacije BiH (UPFBiH) objavilo je javni poziv za nominovanje kandidata za dodjelu priznanja za najboljeg poduzetnika/preduzetnika Federacije BiH u 2020. godini za dodjelu priznanja ‘Emerik Blum’.
“UPFBiH u okviru obilježavanja Dana poslodavaca dodjeljuje priznanje ‘Emerik Blum’ za najboljeg poduzetnika na području FBiH u 2020. godini. Priznanje će biti dodijeljeno najefikasnijem poduzetniku, onom koji pomjera granice, koji pokazuje da je moguće stvarati dodanu vrijednost uz istodobno poštivanje društvene i prirodne okoline. Pozivamo sve poslovne ljude, poslovna udruženja i građane da nominuju poduzetnike koje smatraju najboljim i najuspješnijim, ali i poduzetnike da se sami kandidiraju”, kažu iz UPFBiH.
Krajnji rok za dostavljanje nominacija je 31. mart 2020. godine. Nominacija se vrši popunjavanjem formulara koji je dostupan na web stranici UPFBiH http://www.upfbih.ba/priznanje-emerik-blum. Popunjen formular dostavlja se putem e-maila na info@upfbih.ba ili poštom na adresu Mula Mustafe Bašeskije 12/3, 71000 Sarajevo.
Nominacije dostavljene nakon propisanog roka neće biti uzete u razmatranje.
Nominovani koji zadovolje kriterije biti će uvršteni u širu listu kandidata te će dati izjavu o prihvatanju nominacije.
Konačnu odluku o najboljem poduzetniku/preduzetniku FBiH u 2020. godini i dobitniku priznanja ‘Emerik Blum’ donijet će stručni žiri sastavljen od eminentnih predstavnika poslovne i akademske zajednice u FBiH, a na osnovu kriterija urađenih u skladu sa principima OECD-a.
Generalni pokrovitelj dodjele priznanja najboljem poduzetniku FBiH u 2020. godini ‘Emerik Blum’ je Vlada Federacije BiH.
Proglašenje dobitnika nagrade ‘Emerik Blum’ biće upriličeno na svečanoj ceremoniji dodjele priznanja koja će se održati 29. maja 2020. godine u Sarajevu.