Potpisan ugovor sa NSBiH: m:tel novi sponzor Premijer lige i reprezentacija BiH

0
499
Potpisan sponzorski ugovor između kompanije m:tel i Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH

Nakon što je m:tel poslao najbolju ponudu, Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine donio je odluku da ta kompanija bude novi sponzor Saveza za Premijer ligu BiH, kao i muških A i U-21 reprezentativnih selekcija.
Ova odluka ozvaničena je danas potpisivanjem ugovora u Sarajevu.
Uime kompanije m:tel, ugovor o sponzorstvu potpisala je Radmila Bojanić, izvršni direktor za marketing i prodaju, a u ime Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, generalni sekretar Adnan Džemidžić.
Bojanić je tom prilikom izrazila zadovoljstvo potpisanim ugovorom sa NS/FS BiH, kojeg su prepoznali kao strateškog partnera sa kojim će u narednim godinama raditi na promociji sporta, animiranja mladih da se bave sportom, a obezbjeđenjem TV prenosa utakmica omogućit će veću dostupnost ovog sporta građanima BiH.
I generalni sekretar NS/FS BiH Adnan Džemidžić izrazio je zadovoljstvo novim sponzorstvom.
“Potpisivanjem ovog ugovora NS/FS BiH se nastavlja povezivati sa snažnim i uspješnim partnerima, čija će nam podrška u daljem radu mnogo značiti. Poznato je da m:tel svoje poslovanje temelji i na ulaganjima u sport i društveno odgovorne projekte”, kazao je Džemidžić.
Preuzimanjem sponzorstva, m:tel će omogućiti da Arena sport, kao regionalni lider u produkciji i emitovanju ekskluzivnih sportskih sadržaja, u paketu sportskih premijum sadržaja nacionalnih fudbalskih prvenstava prenosi utakmice Premijer lige BiH, utakmice Kupa BiH, te Prve lige RS i Prve lige FBiH.