Povoljna finansijska linija za privrednike Kantona Sarajevo

0
767
Objavljen Javni poziv privrednicima Kantona Sarajevo

Na osnovu Ugovora o poslovnoj saradnji Kantona Sarajevo i Bosna Bank International d.d. Sarajevo potpisanog 13. novembra, objavljen je Javni poziv subjektima male privrede (MSP) u Kantonu Sarajevo za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja.
Riječ je o finansijskoj liniji koja će privrednicima omogućiti da u BBI banci, uz subvenciju Kantona Sarajevo, dobiju finansiranja po stopi od nula posto. Za realizaciju ove linije finansiranja BBI je obezbijedila sredstva u iznosu od 42,5 miliona KM, a Kanton Sarajevo – Ministarstvo privrede iznos od 1,64 miliona KM kojim će subvencionirati dio godišnje profitne marže u visini 2,64 procentna poena po svakom pojedinačnom finansiranju za sve korisnike sredstava koji ispoštuju uslove definisane u Javnom pozivu.
Sredstava iz ove linije finansiranja trebaju omogućiti pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, pružanje usluga, veće iskorištenje kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta, očuvanje postojećeg broja subjekata male privrede, prevazilaženje negativnih učinaka ekonomske krize izazvane pandemijom Covid-19, novo upošljavanje i povećanje izvoza.
U postupku podnošenja zahtjeva po Javnom pozivu BBI banka ne snosi nikakve troškove učesnicima, te zadržava pravo da u slučaju opravdanosti zahtjeve u potpunosti odbije. Dostavljena dokumentacija se neće vraćati.
Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja u PDF formatu možete preuzeti na linku ovdje.
Zahtjevi za finansiranja sa potrebnom dokumentacijom podnose se u zatvorenim kovertama sa naznakom ‘Zahtjev za finansiranje iz linije Kantona Sarajevo’ lično na protokol ili preporučenom poštom, na adresu: Bosna Bank International d.d. Sarajevo, Trg djece Sarajeva b.b., 71000 Sarajevo ili putem elektronske pošte: linijakantonasarajevo@bbi.ba
Dodatne informacije prije samog podnošenja zahtjeva u toku javnog poziva mogu se dobiti pozivom na telefone: 033 275-259, 033 275-507; 033 275 289; i na e-mail: linijakantonasarajevo@bbi.ba.