Poziv: Nagrada za biznis lidere održivog razvoja u BiH 2021. godine

0
152
Poziv za prijave je otvoren do 31. marta 2021. godine

Treću godinu zaredom, Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini, uz finansijsku podršku Švedske, kroz Projekt ‘Podrška pripreme za realizaciju ciljeva održivog razvoja i angažiranje privatnog sektora’ organizuje dodjelu Nagrada za biznis lidere održivog razvoja u BiH.
Cilj ove nagrade je promocija aktivnosti privatnog sektora u oblasti održivog razvoja u zemlji, s posebnim fokusom na stvaranju kvalitetnih radnih mjesta i zaštiti okoliša. Stoga, kompanije se mogu kandidovati u dvije tematske oblasti a to su ‘Ljudi’ i ‘Resursi i okoliš’.
Nagrada se dodjeljuje za mikro, male, srednje i velike kompanije te se kandidovane kompanije evaluiraju samo u odnosu na ostale kandidate u svojoj kategoriji.
Pobjednici će biti nagrađeni u četiri kategorije za ostvarene rezultate u dvije tematske oblasti (na primjer, pobjednik u kategorijama mikro, malih, srednjih i velikih kompanija za temu ‘Ljudi’). Dakle, nagrada će se dodijeliti za najviše devet kompanija. Kriteriji na osnovu kojih se kompanije evaluiraju isti su za sve.
Tematska oblast ‘Ljudi’ fokusira se priznanje kompanija koje nude jednaku priliku svima, koje imaju pravila koja važe za sve. Fokusira se na one kompanije koje rade na kreiranju mogućnosti za zapošljavanje mladih, žena, ugroženih kategorija i slično.
Tematska oblast ‘Resursi i okoliš’ fokusira se priznanje kompanija koje aktivno rade na smanjenju svog ekološkog otiska, koje investiraju u nove tehnologije i razvijaju svoja rješenja.
Poziv za prijave je otvoren do 31. marta 2021. godine.
Proces prijave temelji se na e-aplikaciji dostupnoj na web stranici: https://zamisli2030.ba/bs/biznis-lideri-odrzivog-razvoja-2021/prijave-2021/.
Koristeći e-obrasce, kompanije odlučuju da li da dostave prijave u jednoj ili obje tematske oblasti. Za više informacija, posjetite https://zamisli2030.ba/bs/biznis-lideri-odrzivog-razvoja-2021/kako-se-prijaviti/.
Samo kompanije koje se kandiduju u obje tematske oblasti su kandidati za Apsolutnog pobjednika Nagrade (Apsolutni pobjednik je kompanija koja ima najveći zbir bodova u obje kategorije).
Prijave ocjenjuje evaluacijski panel po kriterijima razrađenim na osnovu GRI standarda za izvještavanje o održivosti. Svaka kompanija koja ispuni aplikaciju će samim tim imati i osnovu za godišnji izvještaj o napretku u oblasti održivog razvoja.
Za više informacija, posjetite: https://zamisli2030.ba/bs/biznis-lideri-odrzivog-razvoja-2021/o-nagradi/.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here