Poziv studentima za sticanje prakse u Sparkasse Bank

0
1701
Lejla Mulalić: Sparkasse Bank daje mogućnost studentima za sticanje novih praktičnih znanja

Sparkasse Bank dd BiH objavila je novi poziv za studente koji omogućava sticanje prakse u finansijskom sektoru. U devet bh. gradova praksa je osigurana za 28 najbolja studenta.
Slijedeći strateško opredjeljenje ka društveno odgovornom poslovanju kao i stalno usmjerenje ka mladima, Sparkasse Bank u svojim filijalama u devet gradova u BiH, daje mogućnost bh. studentima za sticanje novih praktičnih znanja provođenjem praktične obuke/prakse u banci.
Govoreći o znanjima koja će studenti imati priliku steći tokom prakse u Sparkasse banci, direktorica Direkcije za upravljanje ljudskim resursima Sparkasse Bank Lejla Mulalić je navela metodologiju upravljanja strateškim rizicima, znanja vezana za najnovija IT rješenja, razvoj proizvoda od osmišljavanja do same implementacije, najnovijim načinima odnosa s kupcima (customer care), upravljanje CRM strategijama (CustomerRelationship Management) te unaprijediti znanja o elektronskom i mobilnom bankarstvu.
Uz ovo studenti će imati mogućnost obuke u komunikacijskim i prezentacijskim vještinama, kao i sticanje znanja iz prodajnih vještina i sposobnosti uticanja na druge.
“Osim navedenog, svake godine sa svojom matičnom kućom Steiermaerkische Sparkasse realizujemo program ‘The Best of South-East’ putem kojeg najboljim studentima osiguravamo jednogodišnju praksu u našoj matičnoj banci u Grazu ili nastavak studiranja u Grazu. Želimo pružiti priliku studentima ne samo da steknu konkretna, praktična znanja, nego i da im otvorimo mogućnost eventualnog budućeg zaposlenja u našoj banci. Mi smo organizacija koja stremi vrhu bankarskog tržišta i u svom timu trebamo proaktivne i dinamične, ambiciozne osobe”, izjavila je Lejla Mulalić.
Studenti spremni na sticanje praktičnih znanja u dinamičnom poslovnom okruženju pozivaju se da se prijave putem linka: https://www.sparkasse.ba/bs/zaposljavanje/apliciraj-za-posao, sa naznakom ‘ apliciram za studentsku praksu’. Praksa će biti omogućena studentima prema mjestu stanovanja u gradovima Sarajevo, Mostar, Banja Luka, Bijeljina, Visoko, Zenica, Tuzla, Goražde, Bihać.