Predstavljen prvi električni DeLorean s gullwing vratima

Očekivani početak proizvodnje je 2024. godine, a početna cijena osnovnog modela mogla bi se kretati oko 175.000 dolara

0
390
DeLorean EVolved, odnosno Alpha5, kako bi mu moglo biti komercijalno ime, sklapat će se u Teksasu

Revitalizirana legendarna marka automobila DeLorean ponudit će električni sportski četverosjed EVolved s gullwing vratima, električnim pogonom te oko 500 kilometara očekivanog dometa s jednim punjenjem.
Novi model, DeLorean EVolved, zapravo je ostvarenje koncepta propale tvornice DeLorean Motor Company. Prije nego su bankrotirali, 1982. godine, u ovoj su kompaniji planirali tržištu ponuditi sportski sedan s četiri sjedala, s četverim gullwing vratima. Koncept je nazivan Medusa ili DMC-24, ali nikada nije ugledao svjetlo dana.

DeLorean će imati e-pogon s baterijom dometa oko 500 km te ubrzanjem do 100 km/h za 2,99 s

Nova ekipa koja sada stoji iza ove marke odlučila je nastaviti tamo gdje je stao John DeLorean. Njihov prvi automobil bit će upravo sportski četverosjed s (2) gullwing vratima. Najavljuje se kako će njegovu osnovu činiti električni pogon s baterijom od preko 100 kWh, dometa oko 500 kilometara te ubrzanjem do 100 km/h za 2,99 sekundi. Navedeno je i ubrzanje od 0 do 88 milja na sat (ponovno kao posveta filmu koji je proslavio ovaj automobil). Ono će iznositi 4,35 sekundi. Najviša brzina deklarirana je na 250 km/h.

DeLorean EVolved, odnosno Alpha5, kako bi mu moglo biti komercijalno ime, sklapat će se u Teksasu. Za dizajn je zadužen italijanski studio Italdesign, a velik dio komponenti proizvodit će se u Italiji i Ujedinjenom Kraljevstvu. Očekivani početak proizvodnje je 2024. godine, a početna cijena osnovnog modela mogla bi se kretati oko 175.000 dolara.
Prva serija sastojat će se od ograničenog broja vozila (njih 88), a automobili iz nje bit će namijenjeni kolekcionarima i onima koji će ih tek povremeno voziti po trkaćim stazama – pa oni neće biti homologirani za cestu, piše Autonet.hr.
Tek u drugoj seriji počet će se s homologacijom i širom prodajom, no i dalje će se raditi o brojčano malim serijama. Prvi prototip će u stvarnosti biti prikazan ovoga ljeta na izložbi automobila u Pebble Beachu.