Predstavljena razvojna IT platforma m:tel Playground

0
1293
Nova prilika za razvoj tehnološkog preduzetništva

Kompanija m:tel je pokrenula novu razvojnu IT platformu Playground, sa ciljem povezivanja ljudi iz IT zajednice i stvaranja novih vrijednosti za budućnost.
Uz prisustvo predstavnika medija i start up zajednice, program platforme je predstavljen na m:tel Playground kick off &meet up-u u QLabu u Banjaluci.
Playground će na jednom virtuelnom prostoru okupljati talente – kreativce, dizajnere, programere, akademce, biznis partnere i sve one zainteresovane za tehnološko preduzetništvo.
Platforma Playground je nastala prvenstveno kao rezultat želje da doprinese razvoju lokalne IT zajednice i hvatanja u korak sa digitalnom transformacijom i savremenim ICT trendovima.
Ovo svojevrsno digitalno igralište gradi se uz partnerstvo sa ICT Hub-om iz Beograda, koji ima bogato iskustvo građenja preduzetničke startap IT zajednice u Beogradu i Podgorici, ali i iskustvo uspješne saradnje sa multinacionalnim kompanijama. Takođe, Playground će usko sarađivati sa lokalnim partnerima, start up eko sistemom i akademskom zajednicom iz BiH.
U narednom periodu planirane su brojne aktivnosti, edukativni događaji, druženja, hackathon, ali i pokretanje start up akademije pod nazivom m:tel Playground izazov.