Predstavnici Vlade FBiH i TK razgovarali o stanju u Rudniku Kreka

0
402
Federalni premijer Novalić i ministar Džindić razgovarali s delegacijom Vlade Tuzlanskog kantona

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić razgovarali su danas u Sarajevu s delegacijom Tuzlanskog kantona predvođenom kantonalnim premijerom Denijalom Tulumovićem.
U delegaciji su, uz premijera Tulumovića, bili njegovi saradnici iz Vlade TK, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Elvir Rožnjaković, te direktori Rudnika Kreka i firme TTU.
Glavna tema sastanka bilo je stanje u Rudniku Kreka i načini na koje Vlada FBiH i Vlada TK mogu pomoći u prevazilaženju finansijskih i organizacionih problema u funkcioniranju ovog rudnika.
Ministar Džindić izrazio je spremnost ovog ministarstva da u okviru svojih nadležnosti učini dodatne napore na izmjeni i korekcijama Zakona o rudnicima, na čemu su insistirali gosti iz TK.
Također je razgovarano i o rješavanju administrativnih prepreka kod aktiviranja eksploatacionog područja Čajić u okviru kopa Dubrave, u sastavu rudnika Kreka.
Na sastanku je bilo riječi i o budućoj saradnji TTU-a u s rudnikom Kreka, te o njegovoj ulozi u razvoju namjenske industrije Federacije BiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here