Preminula Mirela Korić, direktorica Pravnog, KUPIT i odjela za praćenje usklađenosti ProCredit Bank

0
1034
Mirela Korić je bila dio kolektiva ProCredit Banke 23 godine i jedan od oslonaca ove institucije

Iz ProCredit Banke saopćili su saopćili tužnu vijest da je 4. februara iznenada preminula njihova kolegica Mirela Korić, direktorica Pravnog, KUPIT i odjela za praćenje usklađenosti.
Mirela je bila dio kolektiva ProCredit Banke d.d. Sarajevo 23 godine i jedan od oslonaca ove institucije. Kao savjetnik upravljačkog tijela po pitanju standarda korporativnog upravljanja, pravnih pitanja, ali i drugih bankarskih aktivnosti, dala je veliki doprinos razvoju institucije.
Također, kao predsjednica Komisije za pravnu regulativu pri Udruženju banaka Bosne i Hercegovine, dala je značajan doprinos sistematizaciji i rješavanju pravnih pitanja na nivou bankarskog sektora. Isticala se temeljitim pristupom, izvanrednom komunikacijom i pisanjem, visokim etičkim stanardima, odmjereno i sa puno šarma.
Odlazak kolegice Mirele predstavlja nenadoknadiv gubitak za ProCredit Banku i njen kolektiv, a kolege ostavlja sa prazninom i neizmjernom tugom. Mirelinoj porodici i prijateljima uputili su iskreno saučešće, navodi se u saopćenju Nadzornog odbora, Uprave i uposlenika ProCredit Bank d.d. Sarajevo.
I naša redakcija upućuje iskreno saučešće Mirelinoj porodici i kolegama u ProCredit Banci.