Preminuo direktor Perutnine Ptuj BH Mladen Andrić

0
417
Mladen Andrić poredstavljao je simbol Perutnine Ptuj BH

Direktor Perutnine Ptuj BH Mladen Andrić preminuo je u 54. godini života, saopćeno je iz ove kompanije.
Cijelu svoju karijeru bio je vezan za Perutninu Ptuj – od studentskih dana u kompaniji Eurobest, koja je bila distributer i zastupnik proizvoda Perutnine Ptuj, pa do zaposlenja u novoosnovanoj kompaniji Perutnina Ptuj BH, koju je vodio od 2007. godine.
Njegovu stručnost i odlike vođenja prepoznala je i stručna javnost pa je tako 2011. godine bio dobitnik najvećeg poslovnog priznanja ‘Najmenadžer BiH’ na prestižnom 25. Izboru najmenadžera za BiH, jugoistočnu i srednju Evropu, dok je Perutnina Ptuj-BH ponijela titulu ‘Najkompanije u BiH’ iste godine.
Da je njegov utjecaj na bh. ekonomiju značajan govori i činjenica da je lidera u proizvodnji mesnih prerađevina na Balkanu doveo u Bosnu i Hercegovinu i time omogućio značajan rast i jačanje BH ekonomije kako u proizvodnom sektoru, tako i u prodajnom.
“Ovim putem u ime svih zaposlenih izražavamo najiskreniju sućut ožalošćenoj obitelji i prijateljima. Informaciju o sahrani direktora Perutnina Ptuj BH Mladena Andrića, objavit ćemo naknadno”, saopćeno je iz kompanije Perutnina Ptuj-BH i Perutnina Ptuj S.