Prestižno svjetsko priznanje za Sarajevski kiseljak

0
406
Sarajevski kiseljak je u okviru takmičenja Monde Selection osvojio priznanje Gold Quality Award

Mineralna voda Sarajevski kiseljak, na prestižnom internacionalnom takmičenju Monde Selection, osvojila je zlatnu medalju (Gold Quality Award) za kvalitetu proizvoda, što je dodatna potvrda kvalitete i jedinstvenosti ove gazirane prirodne mineralne vode.
“Ovo nije prva nagrada koju je osvojio Sarajevski kiseljak, ali je posebna. S obzirom na ugled koji Monde Selection institut i nagrada imaju u svijetu, te u tako jakoj konkurenciji među 3200 proizvoda koji su sudjelovali na takmičenju, osvojiti zlatno priznanje zaista nije mala stvar. Sarajevski kiseljak je brend koji je prisutan više od 125 godina i u kvalitetu naše vode su se uvjerile mnoge generacije. Nagrada je našoj kompaniji poticaj da nastavimo ovim stopama te da i dalje tržištu nudimo samo najbolje proizvode vrhunske kvalitete“, istakao je Davor Čičić, direktor kompanije Sarajevski kiseljak.
Prirodna mineralna voda Sarajevski kiseljak izvire iz dubine od 150 do 300 metara. Na svom putu prema površini zemlje protiče kroz eruptivno stijenje, koje je obogaćuje brojnim mineralima i daje prepoznatljiv okus, omiljen generacijama.
Prijavom na takmičenje Monde Selection za 2020. godinu prirodna mineralna gazirana voda Sarajevski kiseljak je dobila priliku za vrhunsku stručnu evaluaciju i međunarodnu potvrdu kvalitete jedne od najrespektabilnijih svjetskih ustanova tog tipa.
Monde Selection je nezavisni međunarodni institut za kvalitetu osnovan 1961. godine u Briselu. U skladu s najvišim standardima, ova organizacija već 59 godina testira i certificira kvalitet robe široke potrošnje iz cijelog svijeta. Na takmičenje za 2020. godinu prijavljeno je preko 3200 proizvoda iz više od 100 zemalja.