Prijava na regionalni konkurs iz oblasti održivog razvoja do 15. novembra

0
598
BASF pokrenuo program finansiranja startup ideja iz Bosne i Hercegovine i regiona

Zbog velikog interesovanja za najveći regionalni konkurs iz oblasti održivog razvoja, BASF Start-up Science, iz organizacionog tima hemijske kompanije BASF ističu da je rok za nove prijave produžen do 15. novembra u ponoć.
Nakon toga domaći inovatori će predstaviti svoja rješenja za problem zagađenja zraka u regionu, a za najbolju ideju BASF je obezbjedio bespovratna sredstva za realizaciju u iznosu od najmanje 5.000 eura.
“Pozivamo startape koji eventualno nisu stigli da konkurišu, da svoje ideje prijave do 15. novembra u ponoć”, ističe Simon Franko, direktor kompanije BASF u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.
Iz BASF-a podsjećaju da se na konkurs mogu prijaviti startapi iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije i da je osnovni uslov za učešće da prijavljena ideja, direktno ili indirektno, doprinosi smanjenju zagađenja zraka u regionu.
Simon Franko dodaje da će najbolje rješenje dobiti nagradu u iznosu od najmanje 5.000 eura.
“Javna prezentacija svih ideja zakazana je za decembar i tad će stručni žiri donijeti finalnu odluku o nagradi. On se može opredijeliti da finansira nekoliko najboljih ideja do njihove realizacije, da ponudi profesionalno mentorstvo ili dodatni budžet. Svakako, kakva god da bude odluka žirija, startap koji bude imao najvišu ocjenu u zbiru sigurno dobija 5.000 eura”, objašnjava Franko.
Pravo učešća na konkursu BASF Start-up Science imaju startap ideje pojedinaca ili timova od 18 do 35 godina, a projekat može biti u početnoj ili poodmakloj fazi razvoja. Dodatne informacije o konkursu, uslovima i načinu za prijavljivanje dostupne su na: www.start-up-science.com.