Poznati pobjednici takmičenja KLAS Innovation challenge

0
982
Takmičenje je okončano svečanim proglašenjem pobjednika i uručivanjem certifikata finalistima

Osam timova sačinjenih od mladih inovatora iz različitih bh. gradova, učestvovalo je na finalnom takmičenju ‘Klas Innovation challenge’ koje je organizirala kompanija Klas d.d. Sarajevo, u saradnji sa Munja Inkubatorom i najvećom info platformom za mlade u BiH – Hocu.ba.
Dva uzbudljiva i produktivna dana mladi takmičari su proveli sa 16 stručnih mentora, finalizirali koncepte s kojima su predstavili svoja rješenja za stvarne poslovne izazove, a takmičenje je okončano svečanim proglašenjem pobjednika i uručivanjem certifikata svim finalistima.
Prvo mjesto pripalo je timu Deman iz Sarajeva kojeg čine studentice Adna Ibrahimović, Amila Mulagić i Hasiba Korman, a koje su predstavili koncept zdrave hrane ‘Hurryme’. Njima je pripala najveća novčana nagrada od 1500 KM. Drugo mjesto i nagradu od 1000 KM osvojila je ekipa Lokum iz Mostara, a po prvi put na Innovation challenge-u dodijeljena su dva treća mjesta, s nagradama od po 500 KM, koje su pripale ekipama Trio Gušt iz Mostara i Agroekonomisti iz Banja Luke.
“U Klasu smo ugostili 23 studenta iz BiH, iz Mostara, Banja Luke, Istočnog Sarajeva i Sarajeva. Svojim hrabrim i proaktivnim nastupom prema Klasu, ovi takmičari su već predodređeni za uspjeh, gdje god i šta god budu radili u životu“, istakao je Boris Brković, direktor Klas d.d. Sarajevo.
U sastavu stručnog žirija bili su Neven Hadžisulejmanović (član Uprave za operativno poslovanje AS Holdinga), Ethem Numić (direktor direkcije za marketing i razvoj AS Holdinga), Boris Brković (generalni direktor Klasa), Zlatko Ramić (izvršni direktor za operativno poslovanje kompanije Klas), Mirza Kasum (izvršni direktor za računovodstvo, finansije, kontroling i IT kompanije Klas), Senaida Tabić (direktorica prodaje i marketinga kompanije Klas) i Muhamed Abazović (direktor proizvodnje kompanije Klas).
Pored novčanih nagrada, takmičari koji su bili u finalu, dobijaju mogućnost prakse, pripravničkog angažmana, dodatne edukacije, seminara i ostalih poslovnih mogućnosti u kompaniji Klas d.d. Sarajevo.
“Mi u AS Holdingu želimo podržati mlade talente u BiH i pružiti šansu onima koji žele da se razvijaju, permanentno educiraju i daju svoj doprinos kompaniji“, kazala je Emira Duratbegović, direktor direkcije za ljudske resurse/HR AS Holdinga.
Takmičenje ‘Innovation challenge’ nastavlja se i u ostalim kompanijama koje su u sastavu AS Holdinga, a naredno je u organizaciji kompanije Solana Tuzla iz Tuzle.