Program ‘Odmori u Sarajevu’: Poklon vaučeri za 2.000 zdravstvenih radnika iz Srbije

Zdravstveni radnici iz Srbije vaučer za besplatan boravak u Sarajevu mogu iskoristiti do kraja 2021. godine

0
484
Forto i Vranić u Beogradu upoznali ministra Lončara o poklon vaučerima za 2.000 zdravstvenih radnika

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar zdravstva KS Haris Vranić i direktor Turističke zajednice KS Kenan Magoda danas su u Beogradu ministru zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatiboru Lončaru predstavili Program ‘Odmori u Sarajevu’, odnosno besplatne vaučere koje je Kanton Sarajevo obezbijedio za boravak zdravstvenih radnika Srbije u sarajevskim hotelima.
Premijer Forto, u ime građana Sarajeva, zahvalio se ministru Lončaru na pomoći i donaciji Vlade Srbije od 20.000 doza vakcina koje su upućene u aprilu mjesecu ove godine istakavši da je Program ‘Odmori u Sarajevu’ gest kojim se želi iskazati zahvalnost i produbiti prijateljstvo.
Ministar Lončar zahvalio je premijeru Кantona Sarajevo na vaučerima za zdravstvene radnike Srbije, istakavši da je koronavirus moguće pobijediti samo saradnjom i zajedničkom borbom.
“Pandemija koronavirusa potvrdila je činjenicu da se u teškim trenucima moramo osloniti jedni na druge, da krize poput ove, uzrokovane virusom, možemo savladati i prebroditi isključivo zajedničkom borbom. Naši ljudi vole Sarajevo, stoga sam siguran da će veliki broj zdravstvenih radnika iz sistema zaštite od Covid-19 infekcije iskoristiti ovu priliku i lijep gest naših prijatelja”, istakao je Lončar.
Program subvencionisanja turističko-ugostiteljskih usluga smještaja u 14 sarajevskih hotela kreiran je od strane Кantona Sarajevo, u znak zahvalnosti Vladi Srbije koja je pružila direktnu pomoć Кantonu Sarajevo kroz donacije vakcina.
Program je namjenjen državljanima Srbije, zdravstvenim radnicima koji su radili u ‘crvenim zonama’, koji vaučer za besplatan boravak u Sarajevu mogu iskoristiti do 31.12.2021.godine.