Projekt zapošljavanja najboljih diplomaca sa fakulteta u Tuzli

0
439
Potpisan Memorandum o saradnji između Fabrike cementa Lukavac, tuzlanskih fakulteta i općine Lukavac

U Fabrici cementa Lukavac danas je upriličeno svečano potpisivanje Memoranduma o saradnji sa Tehnološkim, Elektrotehničkim i Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Tuzli te Općinom Lukavac. Povod za ovu saradnju je novi projekat koji je pokrenula Fabrika cementa Lukavac s ciljem da zaposli pet najboljih studenata završnih godina sa područja općine Lukavac.
Prilikom potpisivanja Memoranduma generalni direktor Lukavac Cementa Stjepan Kumrić je istakao da će pet mladih ljudih dobiti priliku da steknu praktična iskustva i nove vještine koje će im biti važne za njihove buduće karijere.
“Nudimo priliku mladim i talentovanim ljudima i želimo da nagradimo one izvrsne te im otvorimo mogućnost da svoje prvo zaposlenje dobiju u modernoj bosanskohercegovačkoj fabrici koja posluje prema evropskim standardima. Želim naglasiti da će glavni kriteriji konkursa biti prosjek ocjena, učešće u stručnim projektima, preporuke profesora, poznavanje engleskog jezika i prebivalište na općini Lukavac. Mišljenja smo da je ovaj projekt društveno korisna ideja, jer potiče i kvalitet i konkurenciju. Posebno je važno da zajedničkim snagama potičemo one najbolje kako bismo se uspješno borili za dalji rast i ekonomski napredak, i to ne samo naše fabrike, nego i lokalne zajednice i BiH“, rekao je Kumrić.
Memorandum o saradnji potpisali su dekanesa Elektrotehničkog fakulteta dr.sc. Nerdina Mehinović, prodekanica Ekonomskog fakulteta dr.sc. Amra Gadžo, dekan Tehnološkog fakulteta dr.sc. Sead Ćatić i načelnik Općine Lukavac Edin Delić, te iskazali svoju svesrdnu podršku ovom projektu.
Konkurs za pet radnih mjesta u Fabrici cementa Lukavac je otvoren do 31. augusta 2021. Mogu se prijaviti mladi i obrazovani ljudi završnih godina Tehnološkog, Elektrotehničkog i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, kojima će ovo biti prvo radno iskustvo, a za Fabriku cementa Lukavac prilika da angažira nove i kvalitetne kadrove.
Nakon odabira pet najboljih studentica i studenata, početak njihovog rada se planira najkasnije u novembru ove godine. Sve informacije o projektu i načinu prijave su dostupne na https://lukavaccement.ba/posao-i-karijera/program-prvo-radno-iskustvo/