Novalić s predstavnicima KS: Vlada FBiH nastavlja pomagati kantone

0
280
Razgovarano i o infrastrukturnim projektima, kao i o razvoju industrije i privrede KS

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić razgovarao je danas s predstavnicima Kantona Sarajevo.
Na sastanku sa zastupnikom u Skupštini ovog kantona Mahirom Devićem i ministrom privrede u Vladi KS Adnanom Delićem je razgovarano o projektima koje podržava Vlada Federacije BiH na području Kantona Sarajevo, s posebnim naglaskom na privredu. Također, bilo je riječi i o pomoći Federalne vlade nižim nivoima vlasti, posebno kantonima, kako u prošloj tako i u ovoj godini na ublažavanju ekonomskih posljedica pandemije.
“Vlada Federacije nastavlja pomagati niže nivoe vlasti, pa tako i Kanton Sarajevo koji smo prošle godine podržali sa 100 miliona KM grantova namijenjenih zaustavljanju posljedica pandemije”, rekao je Novalić.
Istakao je i da je, na prijedlog Vlade, Parlament FBiH izmjenio zakon o izvršavanju Budžeta FBiH za tekuću godinu, kojim je omogućeno da se gradovima i općinama dodijeli 30 miliona KM iz federalnog budžeta. Novalić je rekao da očekuje da uskoro bude donesena ova odluka.
Tokom sastanka je razgovarano i o infrastrukturnim projektima i unapređenju saobraćajne povezanosti, kao i o razvoju industrije i privrede, te ekonomskog potencijala ovog kantona.