Prototip budućeg pametnog sata pretvara ruku u zaslon na dodir

0
2785
Predstavljen prototipni sat LumiWatch, koji sučelje projicira na ruku korisnika

Istraživači sa Univerziteta Carnegie Mellon predstavili su novi prototip pametnog sata koji se razlikuje od svih prisutnih na tržištu po načinu na koji se koristi njegov zaslon.
Umjesto da se pametni sat koristi na standardan način putem integriranog zaslona na dodir, njihov projekt LumiWatch eksperimentira sa zamjenom klasičnog zaslona na dodir njegovom projekcijom na ruci korisnika.
LumiWatch sastoji se od logičke ploče, projektora, senzora dubine, metalnog kućišta i baterije s kapacitetom od 740 mAh. Projiciranje sadržaja se zasniva na tri lasera crvene, plave i zelene boje, a projekcija je jasno vidljiva i na otvorenom prostoru, piše Bug.hr.
Implementirana je mogućnost stalnog praćenja položaja prsta u 2D okruženju (sat se otključava swipe pokretom ulijevo), a što se tiče hardverskih značajki, LumiWatch donosi Qualcommov četverojezgreni procesor na taktu od 1,2 GHz, 768 MB RAM-a, 4 GB interne memorije te podršku za Bluetooth i Wi-Fi povezivanje. Softverska komponenta uključuje operativni sustav Android 5.1.
LumiWatch je u stanju projicirati sadržaj neprekidno do nešto više od jednog sata, a jedan od većih problema pri njegovoj izradi bila je projekcija sadržaja na ljudsku ruku čija površina nije uvijek potpuno ravna.
Izrada radnog prototipa LumiWatcha stoji oko 600 američkih dolara, a njegove dimenzije 50 x 41 x 17 milimetara. Čitav projekt LumiWatcha rađen je u saradnji s kineskom kompanijom ASU Tech, što ukazuje na moguću komercijalizaciju tehnologije u budućnosti.