Prvi ciklus ZIPS-pro seminara starta 20. februara

0
851
Privredna štampa organizuje edukaciju računovođa i revizora

Seminarom o temama: ‘Sastavljanje poreznog bilansa za 2017.’, ‘Utvrđivanje i prijavljivanje poreza na dohodak za 2017.’ i ‘Računovodstveni i porezni tretman stalnih materijalnih sredstava’,20. februara u Sarajevu (hotel Holiday) započinje prvi ciklus seminara godišnje edukacije računovođa i revizora za 2018. godinu u organizaciji Privredne štampe d.o.o. Sarajevo.
Osim u Sarajevu, seminari će biti održani 21. februara u Tuzli (hotel Tuzla), 22. februara u Zenici (hotel Zenica) i 23. februara u Mostaru (hotel Mostar). Predavači su istaknuti stručnjaci sa bogatim iskustvom u ovoj oblasti i saradnici Privredne štampe, Jasenko Hadžiahmetović, dipl. ecc., Fuad Balta, dipl. ecc. i dr. sc. Jozo Piljić.
Riječ je o novoj usluzi ZIPS pro koju je ova vodeća izdavačka kuća u BiH posebno kreirala za računovodstveno-finansijske i revizijske profesionalce.
Novom uslugom objedinjena je godišnja pretplata na ZIPS, stručno-informativni časopis iz oblasti ekonomije i prava u izdanju Privredne štampe sa seminarima koji se priznaju kao kontinuirana edukacija u računovodstvenoj profesiji (KPE) i bodovi se upisuju u evidencijske knjižice. Osim pomenutih, korisnici ZIPS pro paketa usluga ostvaruju i niz drugih pogodnosti.
Preostalih pet ciklusa edukacije realizirat će se do kraja ove godine i bit će usklađeni sa potrebama i zahtjevima računovodstveno-finansijske i revizijske profesije.
S obzirom na to da se računovodstvo kao nauka brzo razvija ZIPSpro edukacija osim računovođama i revizorima korisna je investitorima, menadžerima, donositeljima poslovnih odluka i svima koji žele uspješno komunicirati u poslovnoj zajednici.