Prvi šleper prehrambenih proizvoda AS Holdinga krenuo za Tursku

0
211
Donacija AS Holdinga za građane u zemljotresu razorenim dijelovima Turske

Jedna od najvećih prehrambenih grupacija u BiH u čijem su sastavu domaće kompanije Klas, Vispak, AS Jelah, Solana, Fortitudo, AC Food, ZIM, Sprind i Mlin i pekare Ljubače, spremila je donaciju za građane u zemljotresu razorenim dijelovima Turske.
Donacija u prehrambenim proizvodima u vrijednosti od oko 80.000 KM, u Tursku će stići za dva dana, a iz AS Holdinga navode kako su pripremili sve one proizvode koji će im biti od koristi i koje će moći odmah konzumirati.
“Zahvaljujući Turskoj ambasadi u BiH ubrzali smo proces oko prevoza i osigurali se da će roba stići na pravu adresu i u prave ruke. Sretni smo zbog činjenice da, kao jedni od najvećih prehrambenih proizvođača, možemo učestvovati u ovakvom vidu pomoći i stavili smo na raspolaganje sve naše resurse kako bi se ovo što prije realizovalo. Vjerujemo da će im ova donacija i naši domaći proizvodi poslužiti u najtežim momentima, u kojima se trenutno nalaze“, ističu iz AS Holdinga.
Pružanje podrške nastradalom narodu trenutno je prioritet svih zemalja u okruženju, a društvena odgovornost privrednika u BiH je neupitna. Iz ovih bh. kompanija navode kakoće stajati na usluzi sve vrijeme trajanja krizne situacije u Turskoj.