Qatar Airways slavi prvu godinu povezivanja Sarajeva i svijeta: Posebna ponuda uz 35% popusta

0
1169
Svjetska najbolja aviokompanija ponovno uspostavlja letove za Sarajevo 3. juna

Aviokompanija Qatar Airways, povodom proslave prve godišnjice poslovanja u Bosni i Hercegovini, kreirala je posebnu ponudu koja uključuje popuste do 35 posto. Ponuda je dostupna za kupovinu karata u ekonomskoj i biznis klasi od 26. oktobra do 5. novembra 2018. i vrijedi za putovanja od danas do kraja maja 2019. za najpopularnije destinacije širom svijeta.
Sarajevo je postalo dio plana razvoja i globalnog širenja Qatar Airwaysa 31. oktobra 2017., nacionalnog avioprevoznika države Katar koji je već u prvoj godini osvojio povjerenje putnika iz cijele Bosne i Hercegovine. Od prvog leta 2017. godine, Qatar Airways je neprestano održavao liniju Sarajevo – Doha sa četiri leta sedmično čime je omogućio povezanost Sarajeva i Bosne i Hercegovine sa neprestano rastućom mrežom od više od 150 destinacija širom svijeta.
Uz posvećenost bh. tržištu, kompanija je i dalje jedan od najbrže rastućih avioprevoznika u historiji avioindustrije otvorivši u protekloj godini brojne nove destinacije čime pruža svim putnicima iz Sarajeva let prema destinacijama kao što su Chiang Mai (Tajland), Penang (Malezija) i Canberra (Australija). Do kraja 2018. Qatar Airways nastavlja širiti svoju mrežu u koju će dodati među ostalima i Mombasu u Keniji od 11. decembra i Da Nang u Vijetnamu od 19. decembra 2018.
Qatar Airways uz svoj optimalni red letenja, besprijekorno presjedanje na jednom od najsavremenijih i najboljih aerodroma na svijetu Hamad International Airport u Dohi te poznatu i nagrađivanu uslugu tokom leta, pruža vrhunsko iskustvo putovanja i potvrđuje vodeću poziciju u industriji kako globalno tako i na bh. tržištu, saopćeno je iz ove kompanije.
“Ponosni smo što slavimo ovu važnu godišnjicu u Sarajevu uz ponudu izvanrednih cijena letova u neke od naših najpoznatijih destinacija koje su dio Qatar Airways mreže od više od 150 destinacijaširom svijeta. Uz trenutna četiri direktna leta i najavljene nove destinacije u 2018. godini, drago nam je što i dalje poboljšavamo povezanost Sarajeva preko Dohe sa ostatkom svijeta i time pružamo još više mogućnosti za putovanja svim poslovnim putnicima i putnicima u potrazi za odmorom iz snova“, izjavio je Grisha Jenkov, Qatar Airways Country Manager Eastern Europe – Centre.
Putnici mogu rezervisati letove po ovoj posebnoj ponudi na https://www.qatarairways.com/en-ba/offers/sarajevo-anniversary.html, u prodajnom mjestu Qatar Airwaysa u Sarajevu, te u svojoj odabranoj putničkoj agenciji i početi planirati svoje putovanje u neku od 150 destinacija već danas.