Raiffeisen banka donacijama obilježila bajramske praznike

0
854
Raiffeisen banka uručila donaciju Dnevnom centru za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZE-DO kantona

Raiffeisen banka je povodom predstojećih bajramskih praznika uručila donaciju – novčanu podrška Udruženju Debra iz Sarajeva i Udruženju djece i osoba sa posebnim potrebama ZE-DO kantona u ukupnoj vrijednosti od 5.000 KM.
“Uživanje u praznicima je potpunije kada se njihova radost podijeli s onima kojima je to najpotrebnije. Iskreno vjerujem da će ove donacije doprinijeti kvalitetu svakodnevnog rada ova dva udruženja i poboljšati uslove za korisnike njihovih usluga. Zadovoljstvo mi je što i naši klijenti prepoznaju pozitivne aspekte ove prakse obzirom da bez njihove podrške ovakve aktivnosti Banke ne bi bile moguće“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.
On je dodao da je banka, kao dio internacionalne bankarske organizacije koja djeluje u skladu sa principima strategije održivosti, uključena u niz inicijativa i projekata kako kroz finansijsku podršku tako i kroz volonterske aktivnosti svojih zaposlenika.
Povodom Kurban bajrama predstavnici Raiffeisen banke su posjetili Udruženje oboljelih od bulozne epidermolize ‘Debra’ iz Sarajeva, te tom prilikom Udruženju uručili donaciju vrijednosti 2.500 KM. Cilj ovog udruženja je međusobno povezivanje oboljelih od bulozne epidermolize te organizovanje pomoći i podrške oboljelim i njihovim roditeljima.

Donacija je uručena i Udruženju oboljelih od bulozne epidermolize ‘Debra’ iz Sarajeva

Donacija iste vrijednosti uručena je i prilikom posjete Udruženju djece i osoba sa posebnim potrebama ZE-DO kantona koje svoje usluge pruža djeci predškolskog uzrasta koja imaju rizik od nastajanja ometenosti, jasno izraženu ometenost i djeci kojoj roditelji ili drugi ovlašteni skrbnici ne mogu pružiti odgovarajuće uslove za njihov razvoj.
Raiffeisen banka već niz godina sredstva namijenjena kupovini prazničnih čestitiki usmjerava u humanitarne svrhe, odnosno u donacije različitim udruženjima čiji su korisnici djeca i osobe s posebnim potrebama. Od 2012. godine do danas je u okviru ove aktivnosti donirano preko 425.000 KM, od čega donacije povodom vjerskih praznika iznose više od 200.000 KM.