Raiffeisen banka donacijama obilježila Ramazanski bajram

0
538
Uručena donacija Zavodu Pazarić

Povodom Ramazanskog bajrama prestavnici Raiffeisen banke su posjetili Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću i uručili novčanu donaciju vrijednosti 3.000 KM. Istim iznosom sredstava Banka je obradovala i članove plivačkog kluba za djecu sa invaliditetom ‘Spid’.
“Istinsko nam je zadovoljstvo što smo ovim donacijama nastavili našu praksu da povodom vjerskih praznika pomažemo udruženjima i organizacijama u BiH čiji je rad usmjeren na podršku djeci i osobama s posebnim potrebama. Svjesni smo da dijeljenje predstavlja radost i važnu poruku u vrijeme praznika te je odluka da aktivnost oglašavanja i slanja printanih čestitki klijentima povodom praznika zamijenimo donacijama bila logična. Iskreno vjerujem da će donirana novčana sredstva u ukupnom iznosu od 6.000 KM pomoći rad ova dva udruženja“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.
Dobnigg je dodao da ovakve aktivnosti ne bi bile moguće bez podrške klijenata Banke, iskoristivši priliku da im se na tome i zahvali.
Cilj Raiffeisen banke jeste da kombinuje finansijski uspjeh sa društvenom odgovornošću na način da je komponenta održivosti sastavni i obavezan dio njenog poslovanja. Prateći principe strategije održivosti, banka kao društveno odgovorna kompanija doprinosi dobrobiti zajednice u kojoj posluje.