Raiffeisen banka donacijama uljepšala praznike za sedam organizacija

0
415
Podrška Raiffeisen banke povodom vjerskih i novogodišnjih praznika u iznosu od 40.000 KM

Raiffeisen banka je povodom predstojećih vjerskih praznika i Nove godine donirala ukupno 40.000 KM.
Donacije u iznosu od 10.000 KM dodijeljene su organizacijama ‘JUP Beli anđeo’, Bosanski Brod, ‘Koraci nade’, Tuzla, ‘Specijalna olimpijada BiH za osobe sa invaliditetom’ iz Sarajeva, te ‘Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba’ iz Stoca, kao i po 10.000 KM ‘SOS Dječijem selu’ Sarajevo, Udruženju ‘Srce za djecu koja boluju od raka’, te ‘Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima’ Banjaluka.
“Uvijek smo sretni kada smo u prilici da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije, a naša radost je sada još veća jer i u izazovnoj situaciji u kojoj se svi nalazimo možemo uljepšati praznični period za sedam organizacija koje rade sa djecom i osobama s posebnim potrebama. Ni u ovim složenim okolnostima uzrokovanim pandemijom nismo zanemarili principe naše strategije održivosti a jedan od osnovnih stubova ove strategije jeste da budemo uključeni građanin i da podržimo osjetljive segmente društva kroz različite projekte i inicijative“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.
On je dodao da se ujedno zahvaljuje klijentima na povjerenju koje im iskazuju u svakodnevnom poslovanju s Bankom, a bez kojeg realizacija ovog projekta ne bi bila moguća.
Slijedeći svoju strategiju održivosti, Raiffeisen banka je još 2012. godine praksu kupovine i slanja prazničnih čestitki zamijenila donacijama. Realizujući ovaj projekat Banka podržava zajednicu u kojoj posluje, ali i doprinosi zaštiti okoliša obzirom da sada umjesto papirne koristi elektronsku verziju čestitki.