Raiffeisen banka i ove godine dobitnik nagrade Zlatni BAM

Raiffeisen banka dobila je priznanje za najveći dionički kapital

0
2243
Karlheinz Dobnigg: Priznanje Euromoneya potvrđuje ispravnost poslovne strategije Raiffeisen banke

Raiffeisen Bank dd Bosna i Hercegovina dobitnik je priznanja ‘Zlatni BAM’ već dugi niz godina. Ove godine finansijsko-poslovni magazin ‘Banke & Biznis u BiH’ dodijelio je Raiffeisen banci priznanje u kategoriji za najveći dionički kapital za poslovanje u 2016. godini.
Priznanje ‘Zlatni BAM’ se dodjeljuje od 2003. godine i to u sedam kategorija.
“Tokom svih 25 godina poslovanja na bh. tržištu nastojimo biti stabilna i jaka finansijska institucija pružajući svoje usluge klijentima putem razgranate mreže, koja trenutno broji 97 poslovnica. Pri tome stabilnost našeg poslovanja potvrđuje ostvareni kapital na kraju 2016. godine, u iznosu od 520 miliona KM. Stoga je ova nagrada za nas izuzetno značajna obzirom da predstavlja potvrdu ispravnosti našeg poslovnog modela, naše posvećenosti bosanskohercegovačkom tržištu te nastojanja da doprinesemo zajednici u kojoj poslujemo”, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.
On je dodao da je ovo priznanje ujedno i motivirajući faktor za kompletan stručni tim Banke kako bi pri realizaciji budućih aktivnosti bili još bolji.
“Želim istaći da iza svakog našeg uspjeha stoji povjerenje koje nam naši klijenti svakodnevno ukazuju, te ćemo i dalje nastojati biti njihov pouzdan finasijski partner”, rekao je Dobnigg.
Pored pomenute nagrade, ove godine Raiffeisen banci su dodijeljena i druga prestižna priznanja. Naime, renomirani magazini Euromoney, Global Finance i EMEA Finance su Raiffeisen proglasili za najbolju banku u Bosni i Hercegovini.