Raiffeisen banka opremila tri Raiffeisen LAB školska kabineta

0
592
Zvanična primopredaja kabineta za fiziku u Osnovnoj skoli 'Antuna Branka Šimića' u Mostaru

Raiffeisen banka je povodom Svjetskog dana štednje uručila donacije kojim su opremljeni kabineti biologije i fizike u tri osnovne škole u BiH.
“Naše aktivnosti realizujemo u skladu sa principima naše strategije održivosti u okviru koje podržavamo brojne projekte fokusirane na djecu. U prethodnim godinama povodom Svjetskog dana štednje donirali smo igrališta, a opremanje kabineta u osnovnim školama predstavlja izmjenu koncepta kada je riječ o donacijama ovim povodom. Škole su prema svojim potrebama definisale koji namjenski kabinet žele, te vjerujem da će adekvatan pribor i visokokvalitetna oprema učenicima biti korisni i olakšati im usvajanje novih znanja“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao da Banka nastoji biti odgovoran član društvene zajednice, graditi održivo poslovanje i doprinijeti okruženju u kojem posluje.

Osnovnoj školi ‘Behaudin Selmanović’ u Sarajevu doniran kabinet za fiziku

Tokom ove godine opremljena su tri školska kabineta i to kabinet biologije u Osnovnoj školi ‘Dositej Obradović’ u Banjaluci, te kabineti za fiziku u Osnovnoj školi ‘Antuna Branka Šimića’ u Mostaru i Osnovnoj školi ‘Behaudin Selmanović’ u Sarajevu. Opremljeni kabineti su brendirani i nose naziv ‘Raiffeisen LAB’. Ukupna vrijednost opreme za ova tri kabineta je nešto veća od 17.500 KM.

Opremljen kabinet biologije u Osnovnoj školi’Dositej Obradović’ u Banja Luci

Projekat uručenja donacija povodom Svjetskog dana štednje Raiffeisen banka realizuje u saradnji s Western Unionom još od 2008. godine.