Raiffeisen banka uručila donacije povodom Ramazanskog bajrama

0
2184
Mediha Rizvanović, direktorica Glavne filijale Zenica Raiffeisen banke i Sonja Jurišić, direktorica Centra Duga

Raiffeisen banka je, kao društveno odgovorna kompanija, povodom Ramazanskog bajrama ove godine donacijama pomogla Domu za djecu bez roditeljskog staranja iz Sarajeva i Edukacijsko rehabilitacijskom centru Duga iz Novog Travnika.
“Praznici su vrijeme koje nam donosi sreću, te posebnu atmosferu i toplinu u naše domove. Iz godine u godinu naša praznična radost je još veća jer smo je u prilici podijeliti s drugima, te smo i ove godine povodom Ramazanskog bajrama podržali dvije organizacije čiji je plemenit cilj pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Posebno sam sretan što u ovoj aktivnosti imamo iznimnu podršku naših klijenata, bez kojih navedene donacije ne bi bile moguće, stoga se želim zahvaliti svima koji su nam ukazali svoje povjerenje“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Saudin Đurđević, direktor Doma Bjelave i Azra Hadžiomeragić, direktorica Retail prodaje Raiffeisen banke

Povodom Ramazanskog bajrama Banka je uručila donaciju vrijednosti 2.500 KM Domu za djecu bez roditeljskog staranja iz Sarajeva čija se djelatnost prvenstveno odnosi na zbrinjavanje, odgoj, školovanje, te zdravstvenu zaštitu djece bez roditeljskog staranja i djece čiji je razvoj ometan porodičnim prilikama.
Također, ovim povodom uručena je donacija iste vrijednosti i Edukacijsko rehabilitacijskom centru Duga iz Novog Travnika. Ovaj centar pruža odgoj, obrazovanje, socijalnu skrb, te boravak djeci i mladima s poteškoćama u razvoju.
Praznične donacije predstavljaju nastavak strateških aktivnosti u okviru kojih Raiffeisen banka već niz godina novac namijenjen za kupovinu i slanje printanih čestitki usmjerava u donacije ustanovama čiji je rad fokusiran na djecu i osobe s posebnim potrebama. U okviru ove aktivnosti sa kojom je Banka započela još 2012. godine, do sada je donirano preko 425.000 KM različitim udruženjima i institucijama koje se brinu o najosjetljivijim segmentima društva: djeci i osobama sa posebnim potrebama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here