Raiffeisen Galerija će i ove godine ugostiti izložbe najboljih studenata ALU

0
500
Belma Hadžiomerović: Raiffeisen banka saradnjom sa ALU doprinosi afirmaciji mladih i talentovanih umjetnika

Potpisivanjem memoranduma o nastavku saradnje, produžena je saradnja Raiffeisen banke i Akademije likovnih umjetnosti (ALU) iz Sarajeva za 2020. godinu. Tim povodom u Raiffeisen Galeriji je organizovana zajednička izložba najboljih radova studenata ALU.
Tokom godine šest studenata će imati priliku da u ovom prostoru samostalno predstave javnosti svoja djela i to: Haris Gusinac, Odsjek slikarstvo; Ensar Hadžić, Odsjek grafika; Ahmet Prošić, Odsjek grafički dizajn, zatim Armin Ćosić, Odsjek produkt dizajn; Adna Muslija, Odsjek slikarstvo, te Admir Šurković, Odsjek kiparstvo.
“Već jedanaest godina u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti iz Sarajeva realizujemo projekat Raiffeisen Galerija na koji smo izuzetno ponosni. Raduje nas što je svijest javnosti o ovom projektu sve veća. Na ovaj način doprinosimo afirmaciji mladih i talentovanih umjetnika, dok s druge strane njihova djela krase namjenski izložbeni prostor u prizemlju Centrale Banke. Naši klijenti i zaposlenici su do sada imali priliku uživati u gotovo 60 različitih postavki. Kao član društva gradimo održivo poslovanje, nastojimo da naši postupci budu odgovorni, te da damo doprinos zajednici u kojoj poslujemo“, izjavila je Belma Hadžiomerović, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija&upravljanja održivošću Raiffeisen banke.

Izložba studenata Akademije likovnih umjetnosti iz Sarajeva u Raiffeisen Galeriji

Pored mogućnost da izlažu u Raiffeisen Galeriji, Banka je najbolje studente nagradila i jednokratnim stipendijama.
Sve izložbe studenata u Raiffeisen Galeriji su prodajnog karaktera, a svi zainteresovani ih mogu pogledati u zgradi Centrale, ulica Zmaja od Bosne bb u Sarajevu, u periodu od 8 do 16 sati.