RAK obustavio postupak protiv Telemacha

0
1512
Telemach: Plaćena adekvatna naknada za upotrebu stubova niskonaponske mreže EPBiH i EP HZHB

Regulatorna agencija za komunikacije BiH (RAK) nedavno je u ponovljenom postupku donijela odluku o obustavljanju postupka protiv Telemacha zbog navodnog bespravnog korištenja stubova niskonaponske mreže za postavljanje instalacija za potrebe pružanja usluga kablovske televizije.
Žalba je rezultirala obustavljanjem postupka i ukidanjem prvostepenog rješenja iz juna 2017. godine
“Pozdravljamo odluku RAK-a koja je zakonita i zasnovana na dokazima. Također, važno je da javnost u BiH zna da su netačni navodi kako Telemach bespravno koristi stubove niskonaponske mreže za postavljanje instalacija kablovske mreže, jer Telemach uredno plaća korištenje i regulisao je sve ranije obaveze prema Elektroprivredi BiH i Elektroprivredi HZ HB Mostar”, ističu iz Telemacha.
Ulaganja kompanije Telemach su i dalje usmjerena na unapređenje infrastrukturne mreže na narednu generaciju širokopojasnog pristupa internetu, međusobnu povezanost gradova Bosne i Hercegovine i šireg regiona putem optičkih kablova i unapređenje digitalnih TV platformi. Ova ulaganja pružaju neposrednu i značaju korist za državljane BiH u smislu izbora TV sadržaja, brzine interneta i usluga fiksne telefonije, otvaranja novih radnih mjesta i privrednog razvoja i daju podstrek drugim stranim investitorima koji razmatraju ulaganja u ovu zemlju, navode iz Telemacha.