USAID i PK FBiH: Podrška razvoju kompanija automobilske industrije

0
996
Ugovor o saradnji potpisali Jašarspahić i Maslo

U Privrednoj komori Federacije BiH danas je potpisan ugovor u okviru Projekta razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM) kojeg finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).
Ugovor su potpisali predsjednik Privredne komore FBiH (PK FBiH) Mirsad Jašarspahić i direktor WHAM projekta Boris Maslo, a radi se o podršci projektu ‘Razvoj automobilske industrije u Federaciji BiH’.
WHAM projekt ima za cilj da stimulira kreiranje novih radnih mjesta kroz unapređenje trgovinske integracije BiH i ekspanzije na tržišta EU i regionalna tržišta. Prioritet i fokus projekta su brzorastuća, izvozno orijentisana preduzeća, s ciljem proširenja kapaciteta, pristupa novim tržištima i sposobnosti generiranja novih radnih mjesta.
Jašarspahić je rekao da će projekt pokrivati njihove aktivnosti do 2020. godine, dodajući da je vrijednost potpisano ugovora 116.000 KM kako bi se pokrile određene marketinške aktivnosti i promocija tih kompanija na tržištima.
“Iznos je više simboličan, ali nama je značajna podrška jedne ovako snažne i relevante međunarodne institucije koja je prepoznala značaj našeg projekta”, dodao je Jašarspahić.