Raspisan konkurs za kupovinu zemljišta za izgradnju peletare Kantona Sarajevo

0
264
Delić: Uskoro počinje izgradnja postrojenja za proizvodnju peleta u KS

Kantonalno javno preduzeće Sarajevo-šume objavilo je jučer konkurs za dostavljanje ponuda građevinskog zemljišta na kojem će se graditi postrojenje za proizvodnju peleta Kantona Sarajevo.
Rok za prijem ponuda je 30 dana od dana objave, odnosno krajnji datum za dostavljanje ponuda po ovom konkursu je 5.12.2022. godine do 12 sati.
Sve neophodne informacije vezane za ovaj konkurs dostupne su na web stranici sarajevo-sume.ba i web stranici Ministarstva privrede KS na linku: https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/javni-poziv-za-prikupljanje-ponuda-za-kupovinu-gradevinskog-zemljista-za-izgradnju.
“Raspisivanju ovog konkursa prethodila je procedura za izradu idejnog rješenja tehnološkog postrojenja za proizvodnju peleta po osnovu kojeg su izrađene specifikacije za zemljište, a sve u skladu sa usvojenom studijom opravdanosti za izgradnju ove fabrike”, pojasnio je ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić.
Dodao je da su na ovaj način završeni najzahtjevniji koraci u procesu izgradnje prvog poslijeratnog proizvodnog postrojenja u javnom sektoru.