Regionalni Trofej za vinski turizam i kvalitet vina Vinariji Vukoje

0
1018
Radovan Vukoje je primio nagradu

Vinarija Podrumi Vukoje je, uoči 12. Međunarodnog festivala VinoCom, nagrađena prvom nagradom za najbolji vinski podrum u području eno-gastro turizma kao i za vrhunski kvalitet vina.
U zagrebačkom hotelu Esplanade 23. novembra održana je šesta po redu dodjela nagrade Bijeli grozd, kojom se nagrađuju najbolje vinarije koje uspješno razvijaju vinski turizam, kao i pojedincima koji svojim aktivnostima dopinose razvoju i promovisanju vinske kulture. Ovu nagradu je 2012. godine utemeljila Udruga za kulturu stola G.E.T., koja se bavi promovisanjem eno-gastronomije i razvojem eno-gastro turizma. Nagrada predstavlja podizanje svijesti o važnosti eno-gastro turizma u cijeloj regiji tako da su na ovom prestižnom događaju, osim najboljih vinarija sa područja Hrvatske, učešće uzele najbolje vinarije Slovenije, Bosne I Hercegovine, Srbije, Crne gore i Makedonije.
Nagradu za 1. mjesto je primio direktor i enolog Radovan Vukoje. Ovo je još jedna nagrada u području eno-gastro turizma koja dolazi u ‘Podrume Vukoje 1982’. Veoma uspješnu ovogodišnju sezonu su obilježile mnogobrojne nagrade među kojima je i 16 medalja na takmičenju AWC Viena, Concours Mondial de Bruxelles i mnoge druge.
“Vinski podrumi postali su sastavni dio turističke ponude i veliki činioc turizma uopšte. Stoga je misija ove nagrade istaknuti one koji se najviše trude, pohvaliti njihov rad i uspjeh te im dati podsticaj za nastavak“, izjavio je Tomislav Stiploček, jedan od osnivača i predsjednik udruge za kulturu stola G.E.T.