Registracija za 11. Sarajevo Business Forum otvorena još dva dana

0
318
Glavni grad BiH regionalni centar poslovnih susreta: Sutra počinje Sarajevo Business Forum

Registracija učesnika i medija iz Bosne i Hercegovine, regiona i svijeta zainteresiranih za 11. Sarajevo Business Forum otvorena je do petka, 6. maja. Prijave je moguće izvršiti isključivo online, putem zvanične web stranice www.sarajevobusinessforum.com.
Sarajevo Business Forum (SBF) će ove godine prezentirati poslovne prilike i mogućnosti ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, te zemlje regiona.
Sarajevo Business Forum se pozicionirao kao jedan od najvećih međunarodno investicijskih događaja u Jugoistočnoj Evropi. Tema ovogodišnjeg Foruma, koji će u glavnom gradu BiH biti održan 11. i 12. maja je ‘Nearshoring – perspektiva za region’, odnosno predstavljanje potencijala za realociranje proizvodnje evropskih kompanija na područje Jugoistočne Evrope, što dalje može dovesti do ekonomskog napretka, a prije svega zaustaviti odliv stručnog, mladog i sposobnog kadra sa ovih prostora.
Kao i prethodnih godina, SBF okupiti će neke od najutjecajnijih poslovnih i političkih lidera iz regiona i svijeta kojima će se predstaviti niz investicijskih projekata iz proizvodnje, poljoprivrede, energetike, obrazovanja, finansija, infrastrukture, izgradnje, usluga, turizma i drugih sektora. I ove godine očekuje se veliki broj učesnika i novinara iz domaćih i stranih medijskih kuća, a do sada su prijavljeni dolasci predstavnika iz više od 33 države.
Organizator najveće i najznačajnije investicijske konferencije u regiji je Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo u saradnji sa strateškim partnerom – Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo, te dioničarima BBI banke – Islamskom razvojnom bankom (IsDB), Dubai islamskom bankom (DIB), Abu Dhabi islamskom bankom (ADIB) i drugim partnerima.