Rekordni rezultati pretprodaje Samsung Galaxy S serije mobitela

0
1096
Novo softversko ažuriranje za Galaxy S10e, S10, S10+ i S10 5G pametne telefone

Prodaja najnovijih uređaja kompanije Samsung Electronics – Galaxy S10e, S10 i S10+ je počela u više od 70 zemalja širom svijeta, uključujući Sjedinjene Američke Države, Kanadu, Indiju, Kinu i cijelu Evropu, a do kraja mjeseca uređaji će biti dostupni na oko 130 tržišta.
U periodu prednarudžbi prodaja ovih uređaja ostvarila je veću prodaju u odnosu na bilo koji drugi Samsungov pametni telefon koji se prodaje u Evropi i to u periodu kraćem nego ikada do sada.
Najnoviji pametni telefoni iz Galaxy S serije su u periodu prednarudžbi u našoj regiji ostvarili čak 40 posto bolji rezultat u odnosu na prošlogodišnji Galaxy S9 uređaj. Samsung Galaxy S10+ u Evropi je ostvario više od polovine prodaje, pokazujući rastući trend korisnika koji se opredjeljuju za pametne telefone visokih performansi. Prizma crna boja je i dalje najpopularnija boja po izboru te čini skoro 50 posto ukupne prodaje Galaxy S10.
Korisnici u BiH ove pametne telefone mogu kupiti kod svih ovlaštenih partnera i operatera, po preporučenim maloprodajnim cijenama – 1.499 KM za Galaxy S10e, 1.799 KM za Galaxy S10 od 128 GB, 2.299 KM za Galaxy S10 od 512 GB, 1.999 KM za Galaxy S10+ od 128 GB, 2.499 KM za Galaxy S10+ od 512 GB, te 3.199 KM za Galaxy S10+ od 1 TB.
Galaxy S10, Galaxy S10+ i Galaxy S10e će biti dostupni u bojama: prizma crna, prizma bijela, prizma zelena, prizma plava i žuta, a Galaxy S10+ i u dva sasvim nova, premium modela: porcelansko crna i porcelansko bijela. Zbog velikog interesa i potražnje, uređaji određenih boja i memorijskog prostora biće dostupni sa malim zakašnjenjem.
Svaki od ova tri pametna telefona donosi revolucionarne inovacije u ekranu, kameri i inteligentnim performansama.
Uređaji iz nove Galaxy S linije, prvi na svijetu imaju Dynamic AMOLED ekran sa HDR10+ certifikatom za životopisno jake boje i izvanredni kontrastni odnos za još dublje crne i svijetlije bijele nijanse. U ekranu se nalazi i prvi ikada ultrazvučni skener otiska prsta, koji pomoću ultrazvučnih impulsa otkriva 3D konture fizičkog otiska prsta, osiguravajući maksimalnu sigurnost uređaja i zaštitu svih podataka na njemu. U okviru jedinstvenog Infinity-O ekrana smješten je niz senzora i tehnologija za kameru tako da korisnik raspolaže maksimalnom površinom ekrana, od ivice od ivice.
Po prvi put u S liniji kamera stiže s ultraširokim objektivom, što pruža mogućnost fotografisanja u vidnom polju od 123 stepena. Uz ultraširoku kameru, tu su još telefoto i širokougaona kamera. Galaxy S10+ ima tri zadnje i dvije prednje kamere, Galaxy S10 tri zadnje i jednu prednju kameru, dok Galaxy S10e ima dvije zadnje i jednu prednju kameru.
Dvostruki otvor blende koja se nalazi na zadnjoj širokougaonoj kameri prilagođava i optimizira osvjetljenje, podržavajući F1.5 i F2.4 načine rada. Još jedna korisna funkcija kamere je stabilizovano snimanje, bez obzira na situcije. I prednja i zadnja kamera mogu snimati u UHD kvaliteti, a prvi put u mobilnoj industriji zadnja kamera ima mogućnost snimanja u HDR10+ kvaliteti.
Novi AI softver automatski optimizira bateriju, procesor, RAM memoriju i temperaturu uređaja na osnovu toga kako korisnici koriste svoj pametni telefon. Uz funkciju bežičnog reverzibilnog punjenja, moguće je punjenje drugih pametnih telefona sa Qi certifikatom, čak i kompatibilnih nosivih uređaja. Također, druge uređaje mogu puniti i dok su spojeni na punjač. Galaxy S10 također ima i inteligentni Wi-Fi te brzo bežično punjenje 2.0 pomoću kojeg se puni 29 posto brže od Note9 i 33 posto brže od S9 pametnih telefona.
Tu su još pametni Bixby koji automatizuje navike i obezbjeđuje personalizovane preporuke, otpornost na vodu i prašinu u skladu sa standardom IP68, Samsung Health i Samsung DeX.