RS: Isplaćeno 8,9 miliona KM za 498 firmi koji su povećali platu za 21 hiljadu radnika

Najveći iznos sredstava isplaćen je za 188 privrednih subjekata iz Banja Luke, zatim za osam privrednih subjekata iz opštine Zvornik, te za 16 privrednih subjekata iz Prijedora

0
314
Za potrebe ovog istraživanja anketa se provodi na području cijele BiH

Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici prihvatila je Informaciju o provođenju postupka dodjele podsticaja za povećanje plate radnika sa efektima dodjeljenih podsticaja za obračunski period januar-juni 2021. godine.
Sredstva podsticaja za taj obračunski period isplaćena su u iznosu od 8,9 miliona KM za 498 privrednih subjekata koji su povećali platu za oko 21 hiljadu radnika.
Najznačajni efekat podsticaja u četvrtom obračunskom periodu je povećanje plata radnika za 26% u odnosu na period početne plate kod privrednih subjekata koji su ostvarili pravo na podsticaj.
U četvrtom obračunskom periodu, januar-juni 2021. godine, podsticaj za povećanje plata radnika je isplaćen privrednim subjektima koji posluju na području 36 jedinica lokalne uprave Republike Srpske.
Najveći iznos sredstava isplaćen je za 188 privrednih subjekata sa teritorije Grada Banja Luka, zatim za osam privrednih subjekata sa teritorije opštine Zvornik, te za 16 privrednih subjekata sa teritorije Grada Prijedor.
Vlada RS zadužila je Ministarstvo finansija da obezbijedi potrebna sredstva za realizaciju podsticaja za povećanje plata radnika za obračunski period januar-juni 2022. godine u skladu sa Zakonom o podsticajima u privredi Republike Srpske.