RS: U trgovinama uskoro pojedini proizvodi po znatno nižim cijenama

0
97
Višković i Šulić razgovarali s predstavnicima trgovaca i dobavljača o proširenju kampanje 'Društveno odgovorno'

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je danas građanima da će se uskoro na rafovima trgovaca u ovom bh. entitetu pojaviti određen broj proizvoda po znatno nižim cijenema.
Višković je danas u Banjaluci, zajedno sa ministrom trgovine i turizma Denisom Šulićem, razgovarao sa predstavnicima trgovaca, dobavljača i domaćih proizvođača o mogućnosti proširenja kampanje ‘Društveno odgovorno’, u čijem je središtu iskazivanje solidarnosti prema potrošačima, plasiranjem proizvoda po nižim cijenama u prodajnim objektima u RS-u.
Odziv na današnji sastanak predstavnika trgovaca, dobavljača i domaćih proizvođača bio je veliki i na sastanku je iskazano opredjeljenje svih za učešće u kampanji snižavanja cijena pojedinih proizvoda.
“Na sastanku smo dogovorili da će u Republici Srpskoj određeni broj proizvoda u narednom periodu imati snižene cijene i time ćemo da pomognemo građanima u vremenu koje je izazovno”, rekao je Višković.
Predsjednik Vlade RS je naveo da su sastanku prisustvovali i predstavnici kompanije Neoplanta iz Novog Sada koji su podržali ovu akciju.
“Većina proizvođača je rekla da će pojedine proizvode da daju bez marže, što znači da će proizvodi biti značajno povoljniji nego sada”, dodao je Višković.
On je napomenuo da će biti razmotreno koliko proizvoda će biti obuhvaćeno ovom inicijativom, na osnovu broja proizvođača koji su se odazvali pozivu.
Ministar trgovine i turizma Denis Šulić istakao je da današnji sastanak predstavlja drugi korak u kampanji ‘Društveno odgovorni’, te zahvalio svima koji učestvuju u ovoj kampanji. On je rekao da će u narednim danima biti definisano za koje proizvode će marža biti nula odsto i u kojim marketima će se moći naći.
“Samo u marketima koji budu dio kampanje ‘Društveno odgovorni’ moći će se naći jeftini proizvodi. Svi drugi marketi će imati marže od dobavljača kao u prethodnom periodu“, pojasnio je ministar Šulić.
Direktor prodaje kompanije Nelt iz Istočnog Sarajeva Mirsad Bektašević kaže da je dužnost i obaveza ove kompanije da podrži ovakve aktivnosti.
“Volio bih da ovoga bude više. Idemo, ja bih rekao, na više od 50 artikala, za to imate našu podršku”, rekao je Bektašević.
Direktor marketa Zvorničanka Ninoslav Rašković rekao je da je ova kompanija dva mjeseca pružala podršku kampanji ‘Društveno odgovorni’.
“Odlučili smo da podržimo aktivnosti sa proširivanjem broja artikala i za prosljeđivanje proizvoda na police do krajnjih potrošača sa nula odsto marže”, rekao je Rašković.
Direktor kompanije Sava Semberija, Stevo Filipović rekao je da će u punom kapacitetu podržati ovu akciju.
“Biće određeno koji proizvodi će biti sa naše strane obezbijeđeni bez marže i prema kranjem kupcu biti proslijeđeni kroz lance marketa”, naveo je Filipović.