Samsung i Muzej umjetnosti Metropoliten osnivaju Art Store kolekciju

Samsung u saradnji s muzejom Metropolitan donosi vrhunsku umjetnost na TheFrame televizore

0
114
Korisnici Samsung Art Store-a mogu birati između 38 djela, među kojima i 'Pšenično polje sa čempresima' (Vincent van Gogh)

Samsung Electronics najavio je saradnju s njujorškim Muzejom umjetnosti Metropolitan (Met) kako bi donijeli neka od najcjenjenijih umjetničkih djela na TheFrame televizore. Odabir kultnih umjetničkih djela predstavljen je na Samsung Art Store platformi koja omogućava korisnicima da transformišu u izgled svakog prostora prikazivanjem više od 2.300 umjetničkih djela, uključujući radove najpoznatijih umjetnika, muzeja i stručnjaka iz industrije.
Korisnici Samsung Art Store platforme mogu birati između 38 djela iz širokog spektra čuvenih kustoskih odjeljenja Met muzeja, uključujući američku, azijsku, egipatsku, evropsku, islamsku umjetnost i druge. Umjetnička djela odabralaje Daria Greene, kustosica platforme Samsung Art Store. Ponuda sadrži digitalne reprodukcije visoke rezolucije poznatih umjetničkih djela iz različitih kultura i vremenskih razdoblja, a radovi su trenutno izloženi u muzeju Met u New Yorku.
Cilj Meta da kroz svoje kolekcije predstavi nove ideje i neočekivane veze kroz vrijeme ikulture savršeno se uklapa u partnerstvo sa Samsung Art Store, jednom od najvećih digitalnih platformi te vrste. Izlažući Prikazivanjem djela, iz muzeja i umjetničkih galerija širom svijeta, korisnicima The Frame televizora u 42 zemlje, Samsung Art Store istražuje stoljeća umjetnosti, od starih majstora kao što su Botticelli, Leonardo, Goya i Van Gogh, do savremenih umjetnika kao što je Shinique Smith i mnogi drugikroz raznolik mjesečni program.
Samsung Art Store je dostupan isključivo na Samsung TheFrame 4K pametnom televizoru koji sadrži milijardu nijansi boja i okvira, osiguravajući živopisan i realističanprikaz gledanog sadržaja kada je uključen, a remek-djelo kada je isključen. Njegov mat ekran značajno smanjuje refleksije svjetlosti kako bi se dobila završna obrada slična platnu – savršena za izlaganje digitalnih umjetničkih kolekcija s platforme Samsung Art Store zajedno s ličnim fotografijama. Korisnici mogu birati između različitih TV okvira, koji podsjećaju na okvire za slike, a sve kako bi prilagodili svoj prostor. Osim toga, mogu nadograditi tanki zidni nosač na automatski okretni zidni nosač koji omogućava okomit i vodoravan prikaz sadržaja. Tako se sva umjetnička djela mogu prikazati tačno onako kako je umjetnik zamislio.