Rusija: Predstavljen ‘car telefon’ dizajniran u čast inauguracije Putina

0
1453
Car telefoni, proizvedeni u limitiranoj seriji od sedam primjeraka, koštaju 1,9 miliona rubalja

Ruski proizvođač luksuznih mobitela Caviar plasirao je povodom inauguracije predsjednika Rusije Vladimira Putina ograničenu seriju novih uređaja ‘car telefona’ i iPhone X.
Telefon pod nazivom Inauguration Diamond napravljen je od 18-karatnog zlata s umecima od prirodne kože u crvenoj boji i ukrašen s 95 brilijanata. Na poleđini su ugravirani grb Ruske Federacije i kopija ordena ‘Za zasluge za domovinu’. Ispod grba piše ‘Rusija’ fontom kakav je korišten u specijalnom izdanju Ustava RF na koji predsjednik stavlja ruku za vrijeme zakletve, prenosi Russia Beyond.
Car telefoni, koji su proizvedeni u limitiranoj seriji od sedam primjeraka (povodom datuma inauguracije 7. maja), koštaju 1,9 miliona rubalja (oko 27 000 eura).
U dizajnu iPhone X Inaguration također su korišteni grb i medaljon s riječima ‘Korist, čast i slava’, i ugraviranim stiliziranim zupcima s Kremaljskih zidina. Postoji i pametni telefon na kojem se umjesto grba nalazi portret ruskog predsjednika. Ekskluzivni iPhone X košta od 258 hiljada rubalja (oko 3680 eura).

Ekskluzivni iPhone X s portretom ruskog predsjednika Vladimira Putina (Foto: Caviar)

Caviar je u martu predstavio iPhone X osmišljen u čast pobjede Vladimira Putina na izborima 2018. godine, s portretom predsjednika i natpisom ‘The Golden Age of Vladimir Putin’.